Thursday, April 8, 2010

...sampai di sini...

bismillahirrahmaanirrahim....

salam alaik...

susah nak ambil keputusan ni..sangat susah..sudah puas berfikir,sudah puas merenung,sudah puas mencari jalan...acetylcholine pon macam nk xnak je nak pergi kat motor end plate.neurotransmiter pon macam dah penat nk wat keje..heart pon naik letih nak pump more cardiac output..yelah bile pikir mnde ni arterial blood pressure pon increase di watnye.mujur ade kinins and natriuretic hormone as vasodilator hormone to regulate balek so that the high blood pressure can reach the normal rate...and mujur gak mende ni x wat pape mutation kt DNA..klu berlaku la frameshift mutation xke thalassemias diwatnye...

em...alangkah bagusnya kalau masalah ni seperti DNA damage that can be repair via proof reading..or kalau susah sangat wat je apoptosis(programmed cell death)...terlalu banyak masalah untuk diselesaikan oleh seorang insan bernama pelajar...sahabat.ape gunenye sahabat...ha'ah kan..but...sometime friend can be oncogenes or proto-oncogenes..oncogenes.encode protein that can cause cancer..kirenye oncogen ni memang kje die wat cancer.tapi kite je yg xperasan coz die wt kje diam2..if  diagnose earlier,you will survive.but if it is too late...juz be ready.tapi proto-oncogene lagi bahaye..asalnye normal cell but can be transform tu oncogenes.mintak jauh la dari sume ni...hope my friends juz like restriction enzyme that can cut DNA problem and can protect me against bad-thing-virus infection(restrict viral infection)

ok.stop.dah dah..actually nak lepaskn tensyen sebenarnye..sori la ye kalau kene bace ayat2 yang agak merapu kat atas ni huhu...tapi siape yang bace sampai abes post ni memang die seorang yg penyabar haha...yes.i'm facing many problems right now...tu yang cebellar cortex mcm xbpe nak stabil je ni..but it''s ok.I juz need to recombinant my strenght through Him...berdoa semoge diberi hati yang kuat dan diri yang tabah...

sampai di sini sahaja my lumbrical muscle bekerje untuk tulis post ni...bukan nak matikan blog ni.no.blog ni de bagi kenangan kt org.tapi wat mase ni,ini adalah post yg terakhir kot...insyaAllah akan disambung semula dalam bulan 7 ke.8 ke.tahun depan ke.sampai disini sahaja luahan hati yang dapat dicoretkan.sampai disini sahaja cetusan idea yang dapat dilontarkan.~err..ade bagi idea pape ke kt blog ni...xde rasenye huhu...

sampai di sini sahaja.insyaAllah panjang umur kite jumpe lagi ye...kepada semua yg pernah bace kat blog ni,or terjeling kejap ke,or terpandang sekilas ke,terime kasih banyak..kalau ade ape2 komen,nasihat atau idea,juz tulis kat komen or shoutbox..waa ni dh mcm bg wasiat je hehe...oklah.doakan kejayaan kami di sini.sampai di sini sahaja...

nak g taman ni...~eh xtnye pon~..sje je nk bagitau haha...

~always pray for our success... ;-)