Tuesday, July 31, 2012

muscat meriah dengan kedatangan kami

tajuk konon macam berita dalam surat khabar.

perjalanan kami untuk pulang ke malaysia...owh sangat tragis*sob sob*
start dari rumah
on the way ke airport
sehinggalah nak naik flight
perghhh penuh rintangan dan cobaannn
a'la kulli hal,alhamdulillah sampai pon rumah :)

nak dijadikan cerita,
beberapa minit sebelum kami nak turun dari rumah
tiba-tiba 1 imarah blackout
okey takpe.kami dah nak balik
elok je dah ada depan lif baru teringat
elektrik takde=lif tak dapat bergerak=lif tak ade
haha bapak blur mase neh
okey tak pe.kite tunggu 5 minit.jap lagi ade laa tu elektrik
sekali 15 minit tunggu elektrik tetap tak de
maka
"fatin,kite kene angkat beg secara manual(gune tangga,bukan guna takal)
"siyes ke kema??siyes ke??"
(even dah nak sampai bawah pon fatin still tanye-siyes ke kema nak gune tangga ni??haha)
habis hilang keayuan,kecomelan dan kesopanan heh
cobaannnn
dan syukur
ada insan-baik-hati yang membantu
owh rasa nak nanges terharu mase tu huhu

dah naik teksi
on the way tiba-tiba tayar teksi lak pancit
lepas tukar tayar enjin lak tak boleh start
and the rest is history
ape pon,bersyukur.at least tak dela sampai kene berlari pergi airport macam dalam cite hindustan ke kan sebab nak kejar flight

dan juga berlaku delayed
sepatutnye 5.40 petang naik flight
tapi nak dekat 9.00 malam baru naik
dikatakan ade sedikit masalah teknikal
maka,transit di muscat pon,tak jadi 20 jam.jadi 17 jam je hehe

muke bahagia dapat McD free hoho

disebabkan flight delayed,maka kami diberi air dan burger ayam McD n french fries.kalau macam ni laa delayed tiap-tiap hari pon tak pe hehe~tp sayangnye my burger hilang huhu

dari cairo sampai ke muscat,hot choc jua yang dicari

menghabiskan masa dengan mengira dan mengambil gambar kapal terbang berlepas dan mendarat.

gate 7 menuju ke flight balik malaysia.sempat laa berborak dengan makcik pakcik dari switzerland huhu.

kat muscat,kami memenuhi masa lapang dengan duduk di surau,minum-minum di costa,dan bersila menonton movie final destination.memang buat airport macam airport sendiri heh

~airport muscat best!
~dan dapat duduk tepi tingkap hehe.saya suka saya suka!!!(baca dengan nada mei mei)


Wednesday, July 25, 2012

...1 di belakang...

sila baca post ni selepas berbuka puasa

okey hari ini saya rajin sikit
dan baru sahaja pulih sepenuhnya dari jet lag
cewahh macam penyakit parah je jet lag tu
well
parah kot
orang lain tidur,kite berjaga
orang lain berjaga,kite jadi sleeping beauty tidur heh

alhamdulillah
baru sahaja ditabalkan menjadi seorang hamba Allah yang berumur __ tahun
terima kasih ummi abah
yang membesarkan saya selama __ tahun
rasa macam tak percaya dah umur __ tahun
haisy payah laa nak fill in the blank bagai neh
haa ye dah 21 tahun.

tapi tawarikh terawih baru ni
makcik disebelah tanya
"sekolah dah tingkatan berapa"
errr...
nak jawab tak de tingkatan karang,macam tak sesuai je
nak jawab tak sekolah kang,macam remaja bermasalah je
haa ting!!(keluar mentol bercahaya atas kepala)
"saya dah habis sekolah dah makcik.dah masuk u dah"
haa apa rahsia nampak muda?
gunalah safi balqis dengan sari mentimun
ehh??teriklan jap

yeye je nak pergi 'city star'.sekali time naik teksi,daku rasa jalan tu bukan nak pergi city star,lain macam je jalannye.they made a surprise!!keluar teksi tiba-tiba kene tutup mata.ana punya jalan manyak bengkang bengkok.mereka menyempurnakan impian ku untuk makan di spectra hehe :D

 kami :) time ni pagi,tak de orang pon lagi.maka kami buat spectra tu macam kami yang punye huhu.sampai 3 meja tu.dah macam kenduri pon ade.

mushroom soup

cake oreo.kek aiskrim tapi base die biskut oreo.best!!see sampai pinggan-pinggan die hias mak aii.


errr kek biru??kami menamakan ia kek nasi kerabu.rasa boleh tahan

moist chocolate cake...kot.haha yakin je bagi nama.tapi memang chocolate cake

berasap kau jahh makanan dorang.ops tu makanan saya dan pka.

 haa ni saya punye.chicken ape ke mende entah namenye.cukup laa nama parasit je yang panjang.tak daya nak ingat nama menu panjang-panjang huhu.kongsi dengan pka.memang tak habis kalau saya sorang je yang makan.jimat tau kalau bawak saya pergi makan hehe


umur 21
kene pakai make up
pakai handbag,tak boleh dah bawak beg sandang
kene pakai high heels
kene tengok wanita hari ini,tak boleh tengok boboiboy
errkkk
sape kate??

umur 21 laa
kene tambah lagi amalan
yang wajib kene mantapkan
yang sunat kene tambah
kan??

yang penting
matang kema matang!!
buang laa sume sikap budak-budak
serius sikit
jangan nak main-main je
eh i'm serious okey kalau buat keje huhu...
kang serius betul kang orang lain cakap garang :P

tak pelah
terima jela saya seadanya
cewahhhhhhhh
dah dah.

~ape kejadahnye post gambar makanan bulan pose neh.eh kan dah bagi warning kat atas tu :P
~mintak hadiah 24 kilo,memang hadiah 24 kilo yang daku terima.ape die??next post hehe :D


Monday, July 16, 2012

wait for me :)

tengah-tengah sibuk(sibuk laa sangat) kemas luggage
tiba-tiba rasa macam nak kemas blog pulak heh
baru perasan ade laa dalam 3 4 hari tak jenguk blog
kalau time exam bukan main bukak  blog setiap 3 4 jam
haihlaa manusia manusia...eh tak.
kema...kema...(saya sorang je kot perangai gini.ke anda pon sama??kita geng laa gitu huhu)

cadangnya
nak post pasal my b*r*h*d*y (err pe kes tibe nak berbintang bagai neh)
nak post pasal kemas barang
nak post pasal nak balik malaysia
nak post pasal tengok anak bulan
nak post pasal puasa
cadangan jelaa
sama ada cadangan ini akan dilaksanakan ke tidak
tunggu ajelah hahhaha(gelak jahat muka sinis tanduk dikepala)
sebenarnya nak cakap tak de mood nak update blog buat masa terdekat

sebab saya kene fokus
fokus kemas luggage
dalam banyak-banyak perkara
kemas luggage laa paling tak boleh nak fokus
mungkin pengaruh tv
kat dalam tv kan kalau orang tu nak pergi oversea dia just masukkan baju sekali dengan hanger-hanger
haa rasa nak buat macam tu lah
(rasa macam pernah tulis je pasal neh)

esok
doakan perjalan kami
semoga semuanya dimudahkan
tak kisah laa kene jadi rakyat oman selama 20 jam(transit yang lama huhu)
yang penting,balik malaysia!!

cairo(departure 5.40 pm) >>muscat(departure 9.10 pm)>>KLIA
dan dijangka sampai di KLIA pagi
insyaAllah

haa see!!
kan tak fokus neh
tengah kemas luggage pon sempat post kat blog heh

~dah kemas dah sebenarnya,tinggal nak final check je(cewah)
~muscat tu ibu negara oman ke??ke bukan??haha failed peta dunia


Thursday, July 12, 2012

...bersara...

alhamdulillah
secara rasmi dengan ini saya meletak jawatan
sebagai timbalan bendahari GEN09 sesi 11/12
okey jangan nangis dulu
saya tahu saya bendahari yang paling baik
don't miss me okeyh!!
owh rasa macam nak baling selipar jepun je buat ucapan macam neh huhu
perasan habes

baris 3 diatas je yang boleh percaya
yang lain mimpi semata

can i jot down few things about my amanah??

1)Basic akaun
jujur,saya tak pernah belajar akaun time sekolah.pernah tengok je.tak tahu pulak akaun ade bentuk T,ada bentuk...err ade ke bentuk lain??hahah.spoil la.so jawatan ini banyak mengajar saya,dan saya banyak belajar.suke debit kredit walaupun mula-mula tak faham gak pe motif debit kredit neh.apsal tak letak je duit keluar masuk ke kan.haha giler tak best ayat.

2)Ah-long GEN09
owh no!!!jangan ingat saya datang kutip duit dari ke rumah dengan membawa geng mail lambung sambil memegang kayu besball ataupun parang.siswi Gen09 memang tidak ada masalah langsung dalam melakukan pembayaran.tak pernah dengar sekali pon ayat"muke ko lagi kutip duit,takde muke lain ke?" ataupon "asal muke ko je kene bayar duit,asal bayar duit je muke ko".owh takde takde.tapi kadangkala hati terasa berat nak kutip duit dengan korang especially time hujung bulan bila elaun tak masuk lagi.nak pulak tahun ni banyak kutip duit nota.tapi walau macam mana pon korang tetap akan bayar.dan rasa terharu bila semua sambut baik sistem infaq(okey sebak sebak huhu).dan bila kita sumbang something kat markaz,tak de pon nak riak atau buat barang tu macam barang sendiri.yang penting anda tahu anda dah sumbang sesuatu untuk ahli PERUBATAN.anda semua memang bagus!!TERIMA KASIH SEMUA :)

3)Tak kenal partner
em.siyes tak kenal my partner mula-mula.sebab saya tak kenal keseluruhan lagi ahli Gen09 terutamanya siswa.yang penting kene pandai berkomunikasi baru all things going smoothly.takut jugak nak keje dengan orang lain sebenarnya.tapi sampai bila kan nak takut.sebab nanti akan bekerja dengan ramai orang gak.so pandai-pandai lah nak adapt.and for me,bekerja dengan dia tak de masalah.terima kasih menjadi partner yang banyak membantu dan minta maaf kalau ade kene bebel(ade ke??takde rasenye heh)

4)Kira-kira
ya,saya memang suka kira-kira.dan saya suka math :) so bekerja sebagai timbalan bendahari for me sangat best!(pka komen tiap-tiap malam dengar orang kire duit.eh mane ade tiap-tiap malam huhu)tapi bila buat kira-kira tengah-tengah malam mau pening musca domestica walfarhtia sarcophaga(lalat) daku hahah.

5)Pengalaman sebagai panduan
bagi saya,pengalaman sebagai timbalan bendahari akan saya jadikan sebagai panduan untuk menguruskan kewangan diri dan kewangan.....err lain-lain kewangan lah ye pada masa hadapan :D

6)Manusia biasa
dan saya juga buat salah.minta maaf banyak-banyak segala salah dan silap.and still,i need to learn so many things.masih lagi dalam proses belajar.errr agak-agak lepas dapat degree doktor boleh tak nak ambek perakaunan ke,pengurusan kewangan ke,pentadbiran muamalat ke..ehhh??hehe...

okey sekarang saya boleh tidur dengan aman damai macam neh yeay!!tanggungjawab ini sudah berakhir.tapi tangungjawab sebagai hambaNya tak kan terhenti selagi cardiovascular system belum berhenti

TERIMA KASIH 
SEMUA KEPIMPINAN GEN09 SESI 11/12
SEMUA SISWA & SISWI GEN09
:)

~simpan kenangan ni kemas-kemas dalam kotak ingatan :)

Wednesday, July 11, 2012

...inikah rasanya...

ini post selepas exam
alhamdulillah 'ala kulli hal :)

honestly
rasa macam tahun ni exam paling panjang
paling lama,paling menguji
siyes cakap,tak pernah emosi tunggang langgang terbalik macam neh
pada Dia diadukan segala
dan orang-orang sekeliling yang beri kekuatan
even jauh beribu batu,terpisah dek jarak dan masa...cewahhh
terima kasih 
untuk semuanya

dan sekarang bila habis exam,
tiba-tiba blur nak buat apa
nak packing luggage,macam awal lagi
esok ada jamuan batch
luse nak buat apa lak?
tulat nak pergi mana??
haha macam dah takde hala tuju je
padahal ade je plan
but knowing me,saya jenis tak plan sangat
nak pergi mana,nak buat apa
just randomly do it
tiba-tiba rasa macam nak pergi makan,just go
macam nak kemas luggage,rasa nak kemas,baru kemas.heh
sabar jela kan dengan saya
haruslah cari orang penyabar macam neh huhu

berakhir final exam
berharap selera makan kembali normal
tahun ni hilang berat begitu sahaja tanpa memerlukan diet
saya,diet??nope.never
nak kata control makan,tak de
metabolism tinggi mungkin

owh ye
rasa macam nak buat something kat blog neh
tapi nanti la ek
bila rasa nak buat,baru buat haha

pukul 12 tengah malam
nak makan nasi
okey ni memang betul-betul random
pe kes tengah-tengah malam tiba nak makan nasi??

~tawakkal,redha
~countdown balik.lagi 7 hari.

Monday, July 9, 2012

...perasan...


sungguh laa rasa macam nak suruh sape-sape marah kat sorang budak neh
perasan dah abes exam
padahal esok ade lagi 1 oral exam parasitology
cepat tolong bebel bebel kat dia!!
suruh die bukak buku sekarang!!

"jangan malas-malas.tapi nak relax-relax tak pe"
saya baca ni dalam nada membebel
aaaa
okey okey nak bukak buku la neh
hehe...
bukak buku kema!!
baekkk

Thursday, July 5, 2012

...random2...

saya...
dah dapat jawapan

ni bukan kes layan feeling time exam
ni kes lain

dan lagi satu
atok,nek,maklong,paklong lipas
cu nak mintak izin masuk dapur neh

and please!!
please please please
sesangat sangat!!!
don't ever ever muncul tiba-tiba in front of me dengan sesungut tu
tak kelakar okey
tolonggggg
bagi saya masak dengan aman damai
tanpa ada sebarang kezzzutan
penat okey

lepas exam ni siap laa kamu.
sementara ada masa neh
haa enjoy laa ek selagi sempat
silalah picnic reramai kat dapur tu
jangan lupe buat salam perpisahan sekali

owh ye.
saya tahu kaspersky saya tak mampu nak matikan kamu
so jangan masuk dalam laptop saya
tapi kalau rasa nak berpanas panasan dalam laptop neh
silakan
sebab laptop saya cepat panas,dan memang saya biar panas tanpa ada cooler
pilihan disesungut anda

haih
lantaklaa lipas baca ke tak
this is my blog

~i wish,kita boleh tukar tempat.nak balekkkkkkkkkkkkkkkkk
~let time heal,even by fibrosis.

Wednesday, July 4, 2012

...random...

pernah tak rasa
"kenapa aku tak macam orang lain"
"kenapa aku tak dapat macam dia dapat"
"kenapa aku tak happy macam dorang"
tipu kalau cakap tak pernah
tapi tak ke macam tak bersyukur kalau cakap macam tu?tak ke??
mungkin normal kot rasa macam tu~ayat nak sedapkan hati sendiri
tapi terpulang kepada cara muhasabah diri balik
tanya balik diri
kenapa kamu sampai rasa macam tu?
tak cukup lagi ke nikmat dapat selama ni?
apa lagi yang tak cukup??

saya bukan malaikat.
rasa cemburu selalu ada.
rasa tak puas hati selalu datang.
astaghfirullah...

hari tu dah janji dengan diri sendiri
lupakan kesalahan yang mereka buat kepada kamu
dan ingat sampai bila-bila kebaikan yang mereka buat kepada kamu.
kan dah janji.

dan dia juga manusia biasa.
tak boleh baca hati kamu
tak faham fikiran kamu
selagi kamu tak bagitahu,selagi itu dia takkan tahu
maafkan sahajalah.
atau berterus terang sahaja.
memang sakit kalau pendam.dah tu sape suruh pendam
sorry,friend.
tak tahu macam mana nak cakap kat kamu
kat sini saya coretkan semua.
tak harap kamu faham.
kamu pon manusia biasa.

okey.stop dulu before buku parasit basah-tulisan-kembang-kene-air heh

~telinga terbuka,tapi duniaku sunyi.telinga tertutup dan duniaku berbunyi.pelik.tapi itu yang berlaku.maaf,maaf,maaf.saya tak-tahan-tekanan-terlampau.saya pon manusia biasa.