Thursday, May 14, 2015

pilih.

bila kau memilih untuk tidak memlih,sebenarnya itu adalah satu pilihan.

harap pilihan aku tepat.

harap apa yang aku pilih ilham daripada Allah.

perit macam mana pon,aku tunggu.

aku yakin ada hikmah dia.

penat fizikal dan emosi.boleh tak nak nanges sekarang?

Thursday, May 7, 2015

this is me.

salam 'alaik!

sebelum aku merapu panjang2 aku tertanya tanya laa jugak ade lagi ke orang baca blog aku neh?anyway sebulan je aku bertahan tutup blog haha.

sebelum ni aku decide nak tutup blog,sebab aku taknak sedih.sebab banyak mende dalam blog ni yang buat aku recall something that will make me sad.

sebulan neh,hati aku Allah je tahu macam mana.hampir setiap selang3 hari aku menangis.serius tak tipu.sampai aku beli garnier roll eye kengkonon boleh hilang bengkak mata dengan harapan aku pergi kelas dengan muka penuh ceria.tapi aku memang mudah terpengaruh dengan iklan pon.sudahnya aku pakai sekali je mende alah tu sebab aku rasa macam mata aku pakai collagen tegang semacam je.

susah nak bangun balik.sangat.sedih sampai tahap aku buat mende yang tak pernah aku buat dalam hidup aku.aku whatsapp ummi aku cakap aku sedih sangat sambil teresak esak sampai tak nampak pon nak type ape kat phone owh sadis sangat haha.i didn.t mean to make my mum worry tapi masa tu memang aku tak tahu nak luah kat sape.

i was so depressed.
so stressed.
crying inside outside(kadang-kadang kuar air mata kadang-kadang dalam hati je.bergantung kepada tempat lol)

aku muhasabah balik diri aku.but then aku sedar yang semua ni salah aku sebenarnya.aku yang terlalu ikut perasaan.aku yang terlalu emosi.aku yang terlalu pentingkan diri sendiri.

sebulan ni banyak mende yang buat aku sedar.lot of things.but then aku try bangun balik slow2.aku cakap ni pertama kali dalam hidup aku down sangat-sangat sampai rasa nak isolated diri dari semua orang.sampai rasa taknak datang kelas.sampai rasa nak balik malaysia and quit all this things.

see.lemah kan aku?tak kuat langsung.

tapi bila kau dah sampai tahap tak mampu nak buat apa,bila kau sedar kau takde ape-ape pon,bila kau tahu yang takde sape pon boleh tolong kau,kau akan cari pencipta kau.

Allah uji aku sebab nak dekatkan diri aku padaNya.mungkin selama ni aku terlalu sibuk dengan mende dunia sampai aku lupa kat Dia,makin jauh dari Dia.Allah uji hamba yang dia sayang.dan Allah uji mende yang kita mampu.itu yang aku mampu pujuk diri sendiri.

but now alhamdulillah,getting better.i can smile again,buat macam takde apa-apa,nothing happened.

tapi jujur aku cakap,when you realised something missing from your life,everything would not be as usual as before.nak pulak bila aku hilang people i used to share every story in my life.

sebab tu aku bukak balik blog ni haha panjang nyee mukadimah.ye kat atas tu mukadimah je mohon bersabar ye semua.tuan blog dah lama tak membebel cenggini laa jadinya balas dendam.baru sebulan tak bukak blog.kalau setahun tak tahulah macam mana *emoticon senyum tapi keluar air mata*

tipu laa kalau aku kata tak sedih langsung.hati aku bukan ade butang switch off on ke kan.

but then kalau dia happy,aku pon tumpang happy.

dan malam ni aku menangis lagi.

satu je harapan aku,moga semua yang aku alami ni,ada pengakhirannya.pengakhiran yang baik.aku masih lagi berharap walaupun aku rasa aku tak layak pon nak mengharap apa-apa.

sebab aku manusia biasa.

aku tak pernah sempurna.

aku buat silap.

forgive me.