Sunday, October 21, 2012

bengkok...err kemek..err whatever

salam 'alaik

okey tetibe rasa nakk update blog
sebab nak meng-ekspreskan kesedihan
........................................

aaaaaa
sedih okey T_T
sedih sebab cincin baru beli hari tu dah kemek
ke bengkok??
padahal terlanggar pintu je pon
okey my fault sebab langgar pintu -.-
eh tak jugak
orang rasa cincin ni macam lembut sikit
tak macam yang dulu tahan lasak
hantukkan kat mana-mana pon okey je
kurang kualiti punye cincin neh isy isy

ehhhhhhhhhh
bukan cincin tanda apa-apa ea
eh adalah jugak.sign of....
its just...
ahhaaah.adelaaaa
cincin tu hadiah untuk diri sendiri.
tukar cincin lama.sebab yang lama tu longgar
yang best tu jumpe cincin tu time nak beli kasut
nampak tak beza kat situ
niat nak beli kasut.at the end beli cincin.
em mungkin
kema need a finance advisor >_<
atau penasihat dalam berbelanja
eh tapi saya bukan orang yang jenis suka shopping pon(ecececeh)
iyeee betul.just imagine boleh menguap sambil jalan-jalan kat shopping complex kalau tengok baju ke,beg ke
tapi once nak mende tu,selalunya memang terus beli tanpa fikir 4 5 kali.
fikir sekali dua je lepas tu...aahhh beli je laaa haha
yup seriously
need finance advisor.

but still.sedih okey mende neh kemek.
dah tak round dah bentuk dia.
so
....................
new ring please!!!
hehe
kidding laa
(kalau ummi tau laa cincin neh dah bengkok abeslaa.so jangan bukak cite ni time call ummi nanti)

"untung sape beli cincin kaklong.murah je sebab kecik"-my ummi
"owh.kalau macam tu beli 2 laa.tak pon yang emas putih ke.kehkeh"-materialistik punye anak

~hanya ada satu cara nak maintain mende neh daripada terus bengkok iaitu dengan melakukan semua pekerjaan dengan sopan santun lagi lemah lembut.kalau nak langgar pintu pon slow motion je.
~belum lagi cite spek berapa kali jatuh.ehhh tapi my pluz-one(henset touch screen tu hehe)tak pernah lagi tercampak hehe.
~selasa ni shock exam forensic and toxicology.pray for me and friends :D jangan tanya kenapa nama dia shock exam.memang nama die dah macam tu -_-



Wednesday, October 17, 2012

...honey-year laa sangat...

salam 'alaik!!

hampir 2 minggu tak update blog.
sorry awak,kamu,dia,kamu,kamu dan kamu
dan sape-sape yang datang blog neh
tapi tak update pon
lalu menekan butang pangkah sebelah atas kanan
dengan rasa kecewa
dan rasa
"emmm apsal kema tak update blog eh.rasa tak best laa macam ni"
"alamak mane tuan blog neh tak update.sunyi je blog ni haa"
"aduh tak update lagi.tak de mood laa macam neh"
owh over okey kema zzzzzzz.....

haha forget it.lama tak mengarut.

yeah.tetiba bila dah masuk tahun 4 neh rasa macam
errrr saya senior??
tak mau main-main dah.kene siyes.em yup siyes.senior kene siyes
eh yeke??prinsip sape tu weh??

senior ke??senior laa sangat kan
hari tu bertembung dengan 3 4 orang student malaysia neh
dari jauh yakin je "owh tu mesti akak tahun 5 tak pon tahun 6"
sekali bila dah dekat,dorang bagi salam
"assalamualaikum akak :) "
errrrrkkk
"waalaikumsalam w.b.t. a..ad..adi..adik"
dengan bawak buku anatomy nye.memang sah-sah laaa adik tahun 1 atau tahun 2
haaa kan dah gagap-gagap jawab salam.
lepas tu kami pon saling berbisik
duhhh.adik laa weh
apsal laa dorang matang sangat??
ke kita yang macam budak sangat???
haha perasan muda disitu.

forth year
dimulakan dengan subjekk forensic and toxicology.
lecture bermula pukul 12 tengahhari dan berakhir pukul 2 petang
tutorial 2 kali seminggu start kol 10 pagi
praktikal hari rabu sahaja kol 9 pagi.
errrr
dan tadi tak de kelas.maka kelas dari kol 10 sampai 12 je
best??
haha best laaa kot banyak masa free
dorang kata 4th year honey-year sebab kelas tak sebusy macam 3rd year
maklum laa dah habis pmr -.-

tapi masa lapang itu membunuh!!
bukan suicidal mahupun homocidal
i mean kalau kita leka dengan masa lapang tu tanpa kita isi dengan sesuatu yang bermanfaat
at the end kita jugak yang akan menyesal.
betul tak kengkawan??
betollllllll!!!!!!
(sendiri tanya sendiri jawab)

ni laa akibat lama tak update blog
sekali dah berperenggan perenggan mengarut kat atas tu haa
nanti next time laa letak gambar ye
lupe nak ambek gambar kawasan universiti
yang dah macam kene serang raksasa
macam kene langgar dengan transformer pon ade jugak
dengan berlubang sana,bertebuk sini
kapal korek,gerudi besor.
kitorang dah tahun 4 baru nak renovate anatomy department,korek-korek sini sana
nice.

~saya baru tahu ramai rupenye yang baca blog neh.tapi tak follow dan tak komen dan tak letak pape kat shoutbox.ohcee konon nak perasan femes laa neh.bukan ape kene practice femes dari sekarang takut nanti pergi pasar ada orang tegur "eh awak ni blogger kan??"kehkeh perasan betul.
~all the best ye sape-sape yang third year.doakan AKAK(akak laa sangat) yang forth year ni.hee :D

Saturday, October 6, 2012

bersiaran secara langsung dari kaherah,mesir

alhamdulillah
kembali tiba di bumi anbiya',bumi mesir
yup bumi kedua :D

cerita kat airport
emm tak de yang menarik
sebab datang-datang dah kene check in bagai
dahla terlebih lebih beratnye.herba herbi terlalu banyak mungkin huhu
tak sempat ai nak bekfes kat kfc huhu
maka berharap laa masuk-masuk flight terus ade makanan
tapi memang tak laa kan masuk-masuk terus ada
haruslah tunggu flight take off dulu
tunggu stabil dulu.smooth dulu tak de belok-belok
at the end dah kenyang tengok movie time makanan sampai haha

sampai rumah pon dah malam
dan esoknye tu dah pegi kelas
wow pelajar mithali i tell you hoho
mujur takde jetlag lagi
mungkin semangat nak belajar forensic
semangat baru *muka bercahaya + suci +mata berapi*
tapi bila malam lepas isyak automatik mengantuk amat sangat
dah macam mano nak cover yang page banyak-banyak tu??
banyak nau dorang neh belajar dalam masa 2 minggu
lesson for you laaa kema
next next time jangan balik lambat tak kesah laa kawen ke hape.ehh???haha
ni balik lambat mengalahkan orang yang dah kawen huh
(perkataan 'kawen' adalah rekaan semata mata.tiada kene mengena dengan yang dah kawen ataupun belum kawen)


laa tadi plan nak update pendek je
tetibe dah ade 2 perenggan di situ
eh tadi kate nak kemas kotak kan kema lepas subuh??
aaaaaaaaaa

~herba herbi??haha pandai betul buat word baru kan.
~hari tu tengok cerita oggy and the cockroaches.teringat lipas kat rumah neh.mujur mereka sume dah mengosongkan rumah tetapi 'harta' peninggalan mereka masih ada seperti saudara mereka yang mati kering.owh itu sudah dikira baik.no more lipas.hidup lebih bahagia dengan tiada lagi lipas yeah!!*ayat konon macam duta produk semburan lipas*