Wednesday, July 20, 2011

...mencari...

tuhan padamu ada kedamaian
diribaanmu kebahagiaan
tiada lagi rasa kesangsian di hati...

hebat bagaimana manusia merancang,
namun Dia adalah sebaik-baik perancang
siapa duga,perjalanan yang ditempuh
terpaksa ditangguhkan atas sebab tertentu
 dan siapa sangka,penerbangan yang dijangka tertangguh
akhirnya tidak.betul-betul kembali kepada tarikh sebenar
kita hanya merancang
dan Allah yang menentukan segalanya.

semoga permergian ini 
bukanlah suatu yang sia-sia
dan semoga apa yang dilakukan ini juga
adalah untuk kali pertama dan yang terbaik
insyaAllah
doa dan restu kalian ku pohon
semoga segalanya berjalan lancar

salah dan silap harap dimaafi
segala khilaf mohon diampuni
halalkan segalanya
lambaian tanah suci memanggil
tanah haramain akan ku jejaki
insyaAllah...

~berdebar,cuak.

iman_insyirah
cairo,1235
20 julai 2011.

Sunday, July 17, 2011

jatuh hati pandang pertama

okey macam tak normal je buat 3 post dalam mase sehari.
owh saya tak peduli.saya nak post jugak

pengakuan istimewa dari penulis blog.siyes pengakuan jujur punye neh.jangan ade yang terkejut sampai pengsan.

>macam mane anda boleh jatuh hati kat ~~~~
>em..entah macam mane entah.tibe je tersuka.padahal tengok sekilas je.tak tenung lama-lama pon.but then lepas tu teringat-ingat.uish siyes menguji hati dan sanubari..cewah...

>owh.kire memang jatuh hati pandang pertama sekilas pandang la ni
>yup.lebih kurang macam tu.

>agak-agak la kan,ape yang ada kat ~~~~ yang membuatkan anda terjatuh hati neh
>em..maybe sebab ~~~~ smart.bergaya.kemas.nak kata hensem tu,bese je.tak delaa hensem macam aaron aziz.bese je la.yang penting sederhana je.saya tak suka yang mewah sangat.susah.nanti sume orang nak pandang ~~~~ je.lagipun,saya rase ~~~~ sangat comel la hihi.nak pulak kalau die pakai set hitam.pergghh smart!!!tak berkelip laa mata saya tengok.

>~~~~ tahu tak anda dah jatuh hati ni??
>em..tak tahu.saya tak bagitahu ~~~~ pon.tapi saya dah cakap kat bapak saya suruh usya ~~~~ neh.tak pon pinang terus.tapi bapak saya cakap tunggu dulu laa.lepas saya kerja.so saya rasa buat masa ni,biar la saya simpan je perasaan ni jauh di sudut caudate lobe of liver.

>em..nampaknya anda memang betul-betul dah jatuh hati kat ~~~~.saya harap anda bersabar ye.kalau ade jodoh tak ke mane..
>(senyum malu)betul tu.kalau jodoh tak ke mane hee :D

>lastly,ape harapan anda kat ~~~~
>saya harap,saya boleh miliki ~~~~ satu hari nanti.dan saya berjanji akan terima ~~~~ seadanya.tak kesa la kalau die nak terima saya sepenuhnya ke,separuh ke,suku ke(okeyh macam kenal je ayat neh haha).saya tak kesah.yang penting,kalau saya dapat ~~~~ saya akan jaga betul-betul.

>waa.bertuah sungguh ~~~~.em..permintaan terakhir.nak la tengok gambar ~~~~ yang bertuah tu
>erkk..perlu ke??tak payah laa.saya takut ade orang lain yang berkenan pulak nanti :p
tapi anda dah pakse kan.saya tak dapat nak buat apa-apa...

ni laa ~~~~ saya :) haa jangan tenung lama-lama!!!

~saya tahu saya tak kan boleh dapat ~~~~ sekarang.sape nak bayor dik oi??lagipun saya kat sini,ia kat malaysia??how??susah kan,kalau dah tersuka dah tak boleh nak buat macam mane~aik lain macam je ayat neh hahah
~pelik.selalu orang lain akan aim yang tinggi-tinggi,yang mewah-mewah.paling cikai honda city.bukan saya tak nak aim tinggi,tapi dah tersuka yang ni.plus,yang ni saya aim untuk beli sendiri.yang mewah-mewah tu saya aim ade orang yang akan bagi.hehe.baeekk punye aim*wink wink*

pinang=order/tempah/cakap kat orang jual kete neh,beli dulu bayar lagi 4 tahun
set hitam=warna hitam
seadanya=tak kesah manual atau auto

~okey sudah pening-nampak-planet-marikh dan juga bintang kejora-ni la jadinya bila semalam tido lambat lepas tu hadap laptop lama-lama.malam sume

...tiada lagi 1 didepan...

sempena hari lahir yang ke-20,berikut adalah list hadiah yang saya nak :

 1)sejambak bunge ferrero rocher macam ni.cantik kan.kalau dapat yang macam kat atas neh confirm sehari sebelum expired baru saya makan

2)nak novel banyak banyak banyak

3)kasut yang padan dengan size kaki.sangat susah okey nak cari yang padan kat sini.rasa macam nak buat kilang bata belakang rumah je.kasut yang ade sekarang ni rasa macam dah tak pakai kasut.bila-bila masa je i boleh jadi cinderella-yang-tercicir-kasut-pada-bila-bila masa

4)jam tangan mutiara.cantik kan kan kan.harga dia lagi laaa cantik nye.
5)aaa tak jadi la jam mutiara.risiko tinggi ouh nak pakai.dibuatnye time buat operation tercicir dalam stomach patient ke mane nak cari ganti(fikir jam tu,bukan fikir patient,haruslah hapal balik medical ethics)jam bese-bese je pon okey.janji ade nombor.tak nak yang ade nombor roman atau pon tak de nombor(ade titik je)sebab orang lambat nak bace jam macam tu

6)set stetoskop.em warna biru pon okey.kalau de warne hijau lagi bagus.tak mau pink
7)alang-alang nak bagi steteskop,bagi dengan cover die sekali ea.(sape cakap cover die kat atas ni tak comel die memang takde perasaan).

em...pe lagi ek...kalau boleh nak 
8)myvi elegance hitam,
9)nak percutian di langkawi(boleh borong coklat banyak banyak banyak)
10)set barang kemas emas putih habib jewel.emas putih ok.perak gangsa tak main

.
.
.
.



helloo.anda buat list neh nak suruh sape bagi??
err...berangan kejap jee
saya tak nak pon barang-barang kat atas.
sebab saya dah memang ade sesuatu yang berharga pon

ini
ini
ini
ini

dan

err...menara masjid KLIA?hee :)

enough.itu sudah cukup
doa dan restu kalian penguat semangat penyuluh harapan
serius.

apepun,syukur alhamdulillah masih dipanjangkan umur sehingga 20
rasanya tidak banyak perkara yang telah disumbang setakat ni
from zie.thanx zie.comel kan kotak die :)

dalam hati ada taman kotak ade crumbs cupe cake yang sedap enak lazat!!

from beit humaira'.thanx korang

to teratak kami,syukran awiy + aasif giddan!!
terima kasih kepada semua yang memberi ucapan tidak kira melalui writing via fb,message,ym, juga melalui orally(should be verbally right??) via cakap-depan-depan face to face hati ke hati

dan terima kasih
thank you
syukran
untuk ucapan selamat hari lahir 3 kali from the same person :)


~kema,umur dah 20 dah boleh kawen.yang ni special case punye wish.adakah theory of projection(dalam buku psycho)die tak nak kawen,die suruh kite kawen dulu.haisy mane boleh langkah bendul :p

Thursday, July 14, 2011

...hai kamu!!...

fuuhhhhhhhhhhhh!!!!
eh sorry kalau debu dah bertepek kat muke anda.
lama tak update blog.hope tak de telur lipas ke anak tikus ke pe dalam neh
hai kamu!!nampak tak saya tengah lambai-lambai ni??lama tak jumpe kan.
alhamdulillah.intahi imtihan ^_^(macam pernah nampak perkataan ni tapi di mana yaa)
exam tahun 2 ni sangat mencabar.tak dapat bayang tahun 6 macam mane

physiology
abes sahaja menjawab,memang rase nak muntah sebab low level of glucose(bekfes dengan milo secawan dan biskut sekeping,itupon tak habes milo)maka memang patut rasa nak pengsan kat tengah jalan huhu.kesian noni,nak dekat 5 kali dok ulang cakap kat die"noni,masak nasi awal tau"hehe...sampai di rumah,kesan stress masih terasa dan terus tersungkur di atas sejadah lepas asar(boleh buat tajuk filem neh)kerana paper phisio yang sangat sangat sangat mencabar.memang tawakal!!
bila ummi tanye macam mane exam,dengan penuh tabah nye cakap exam phisio susah dengan suare tersekat sekat.ceh baik punye cover huhu.
tapi,lecturer phisio time oral exam sangat baik.terubat sikit ke'frust'an terhadap physio written.alhamdulillah :)

 bookss and notezz of physiology.sape rase ade sensory ataxia meh sini saya boleh tolong diagnose.parkinsonism sekali

histology
sehari sebelum paper histo,tahap kesihatan kurang memuaskan(ayat macam dalam surat khabar yang de segmen kesihatan).memang rase tak larat nak give up putus asa patah hati.whoa over giler ayat.and suddenly a message appear in my phone,terus rase macam baru lepas kene lempang.tersedar terus.kenapa nak putus asa sedangkan Allah itu ada untuk kita sandarkan harapan kepadaNya.doa tu kan senjata orang muslim??so why why nak give up??astaghfirullahal'adzim...diri ini memang mudah lupa.maka hari itu masuk dewan exam dengan muke 'suci'~muke pucat tahap toreh tak kuar darah.terima kasih la kat korang yang caring.terharu I haha.dah siap aim dah time neh,kalau nak pengsan pon lepas habes jawab exam.boleh fikir gitu.oral histo alhamdulillah,Allah permudahkan :)

see my kura-kura a.k.a ming ming.biar lambat janji kita usaha.ye dak

anatomy
aaaa...tak mau la cite panjang.yang sure time oral,makin kite jawab,makin lecturer bagi soalan dengan kadar soalan directly proportional susah.okey siyes ayat pusing.makin tinggi level soalan die.pergh...'ala kulli hal,alhamdulillah.at least Allah tolong kat ceruk lain kan.tak dapat jawab yang ni,dapat jawab yang tu.

timbunan buku anatomy

aaa...twix in the abdomen??


bichemistry
buku yang harus dibaca volume 2 je.nak banding dengan subjek lain,kire buku biochem ni tak banyak pon.1 je.tapi bila study aik apasal rasa macam banyak sangat neh.owh rupenye enzyme dan disease berkaitan deficiency of enzyme agak banyak.tapi ral biochemistry best.3 soalan sahaja.dan saya dapat semua soalan berkaitan disease(lega tak tanye disease pasal pyrimidine huhu)

 bangun tido mulut dok meracau dehydratase,dehydrogenase,oxidase,...ase,methionin,glutathione,phenylalanine,....ine, lesch nyhann syndrom,criggler nadjar disease...

psychology or behavioural science
20 soalan mcq dan 3 essay dalam masa 1 jam pada pukul 2 petang.okey memang psycho.naseb orang tak kene illusion ke delusion ke pe.

err...mangsa psiko??

~errr..tajok konon macam baru jumpe seseorang yang dah lama tak jumpe.
~syndrome before exam : digestive system terganggu,selera makan tiada.maka 2 bulan musim study telah kehilangan berat sebanyak __ maka haruslah compensate balik.orang kampung,jangan tanye saya kenapa saya tak besor-besor.