Saturday, September 25, 2010

...what to say...

lagi berapa minit je nak meninggalkan rumah
tak rase pape pun
tipuuuuuuuu
siyes tak rase pape pon
just rasa terkilan sebab tak dapat nak bawak novel-novel ku huhu...
so duduk berteleku jela depan novel selama beberapa jam
tata semuaaaa...

~adakah lesung batu berjaya dibawa??haa nantikan jawapannya...haha...

kuala lumpur>>doha>>cairo
26/9/2010.sunday.10 a.m

...kehilangan...

ada satu yang hilang
didalam hatiku...
.....

malas tulis panjang-panjang lirik die.~baik tak yah tulis langsung haha..
just nak highlight kan yang saya dah hilangkan satu barang dan kehilangan ia tanpa disedari kerana ia terhilang secara tiba-tiba dan kini ia menjadi barang yang hilang.haruskah buat report  untuk mencari semula barang yang hilang itu??

habislah saya kene fire nanti!!terpaksalah kene belajar jurus putaran angin puting beliung nak tepis "fire" nanti.sape suruh hilangkan barang tu??sendiri buat sendiri tanggung laaa...*sob sob*

tak suka cari barang yang hilang.sebab nanti terasa nak nanges kalau tak jumpa pastu rasa nak marah kat diri sendiri sebab buat barang hilang~teremosi seketika haha
kalau cari barang sendiri yang hilang susah nak jumpe.bila cari barang orang lain yang hilang selalu la pulak jumpe nye...adoyai!!

so,say sorry!!yeah i'm sorry,mintak maaf,aasif giddan....~dengan muke yang bersalah ni

p/s : tapi saya belajar apa yang paling penting jangan hilang cintaNya...


~lagu cite qalesya..adam pon minat cite ni sampai boleh tiru gaya haji mustafa haha...

~malam terakhir kat rumah..ohcee macam tak balik-balik rumah dah pasni.kan best kalau mesir macam narnia.masuk je dalam almari dah sampai.pastu boleh balik suka hati.pastu jumpe aslan the lion yang saaangat cute eheh...~akibat pengaruh tv

Thursday, September 23, 2010

...buntu...

isnin
beg yang besar gedabak ni dah terbukak.tinggal nak isi barang je

selasa
dah beli barang.tinggal nak masukkan dalam beg je

rabu
bilik dah macam titanic terbelah dua hampir-hampir nak karam.
sume mende rase nak angkut
tahun lepas rase macam tak nak bawak apa-apa
tahun ni macam nak bawak semua~bak kate orang tu macam tak nak balik2 dah
nasib baik orang tak rase nak angkut kucing coklat belang-belang yang selalu landing kat garaj kete ayah
akhirnya
menemui jalan buntu
esok sahaja kemas

khamis
sume men sumbat je dalam beg
mintak maaf la ye barang-barang ku semua kalau anda rasa macam berada dalam tin sardin cap ayam kecik yang dah kemek
pelu kemas kini balik barang2 ni...
kalau berlebih berat jugak macam mane??
arghhh
buntu
serabut
tukar la.beg duduk kat seat then orang dudok kat kargo.can or cannot??
cannot.nanti tak dapat jumpe pkck pramugara..hahaha..ok kidding

~mak cakap tak payah bawak lesung batu.bapak cakap tahun depan je bawak.sob sob...
masuk lesung batu dalam beg laptop..bolehkah??

...prism and non-prism...

mula-mula dia tengok tv
tengok wonderpet mungkin
tiba-tiba dia masuk kebilik
mengeluarkan buku teks matematik darjah 3 dan sebuah buku tulis
~dalam hati bagusnye adik org ni boleh tengok tv tiba-tiba teringat homework.ni mesti ikut genetic akak die eheh
tiba-tiba...
"kaklong,macam mane nak lukis ni?"
"lukis ape??"adoi orang dahla tangan tak berseni nak mintak lukis-lukis lak
"ni haa"
"owh lukis ni..."ahah.lukis mende ni senang je.tak yah seni-seni.main garis-garis je
orang pon dengan rela hati tanpa mengenakan sebarang cas dan cukai pun tolong la lukis
"adik,prism dengan non prism ni ape??"saje nak menguji.
dan jawapannya..
"prism ni prisma..non prism tu tak prisma..entah adik pun tak tahu prism tu ape"
sangatlah jujur jawapannya itu....

dan begitulah yang terjadi apabila seorang yang berumur 19 tahun membuat math darjah 3.alamak,orang dah lupa sikit demi sedikit maths sekolah rendah ni...rindunyeeeeee kat maths..kat cikgu haliza,kat cikgu norul...(antara cikgu skul rendah yang ajar maths)orang suke kertas 1.yang bulat-bulat tu daripada kertas 2 sebab pernah sekali tu,orang hilang 1 markah nak dapat 100 kerana tertinggal 1 perkataan kat kertas 2.

pernah jugak menangis sebab dapat B3 dalam maths moden...and mau gak la melalak bila pernah fail add maths time form 4...
tapi bile kita fail tu la yang membuatkan kita terfikir,sesuatu yang kita rasa senang dan pasti kita boleh buat tu tidak seharusnya dipandang ringan.haruslah diberi layanan yang sama.no pilih kasih.tidak boleh over confident.

ni pendapat saya.macam prism.depend orang tu tengok dari pandangan mane.just like prism.ade mase kita nampak 3 segi.tapi bila tengok dari side yang lain sebenarnya ia adalah piramid.nak cakap,mungkin kita nampak sesuatu tu mudah and simple.tapi sebenarnye ia complicated.but then,depend from what side you look at it.if you see it easy,then it will be easier.if you see it complicated,then it will be complicated for you..aaa ayat dah belit-belit...orang pon dah hampir tak paham ni...

but honestly,truely deeply and madly...i love maths :)

~aaa macam mane ni beg terlebih berat...si 'dia' tak masuk lagi..takkan nak tinggal 'dia' kot...huhu...barang  kesayangan tuuu...

Wednesday, September 22, 2010

s.k.t.l

SKTL namamu kujaga
SKTL sekolah tercinta...

di atas adalah 2 rangkap lagu yang orang ingat.yang lain2 tak bape ingat.nak tak nak memang kene nyanyi lagu ni setiap perhimpunan hari isnin.tak kesahlah pitching lari ke,melompat ke yang penting kene nyanyi.kalau cikgu nampak tak semangat kene ulang balik huhu.dan orang antara yang duduk depan sekali(s/u badan pengawas la katekan haha) haruslah menyanyi dengan penuh semangat yang berkobar kobar...dah 7 tahun kot meninggalkan zaman sekolah rendah.zaman kanak2 ribena tuu...kanak2 ribena pon tak macam kitorang...

dan yang bestnye,time raya hari tu geng2 lama datang ke rumah.macam wat reunion lak...walaupun tak dela ramai sangat tapi kecohlah jugak rumah.nasib baik rumah batu.kalau rumah kayu mau roboh kot dibuatnye...

belakang dari kiri : khairunnisa',farahain roslan,ainul afifah
depan dari kiri : tuan rumah,farahiyah,atiqah


hisyam satu-satunye kumbang di antara bunge haha...die orang pertama sampai kot

haa ni sume geng skul rendah yang datang...yang baju hitam tu ex-ketua pengawas,faiz...


yang baju oren ala-ala nak belasah orang tu asyraf...time skul rendah selalu gak gaduh dengan dia


candid yang dirancang~sorry ye sape yang tidak termasuk dalam gambar


pape pon,thanx banyak2 korang for coming :)

~mi kari dan koktel habis.nasi impit dengan kuah kacang je yang tinggal...yelah de vvvvip yang tidak dapat hadir huhu...
~hope boleh kumpul lagi macam ni...and lagi ramai yang join gethering macam ni...


Tuesday, September 21, 2010

...riang ria raya...

errkk..tajok macam cite nak buat kuih raye je...sorry la ye.tak tau nak letak tajuk pe..
anyway,nak cite pasal raya.bukan hantu raya.hari raya aidilfitri okeyyy....yela,tahon lepas kan saya beraya di perantauan...macam sedih je dengar raye kat perantauan tu tapi yang peliknye kitorang tidak menitiskan air mata pon time raye tu.ceh tak syahdu langsung.mungkin mase tu terkejut lagi kot dah sampai mesir.

malam raya tu,kami buat tahlil sikit untuk arwah datuk kemudian bertakbir dan bertahmid.yela hari raya ni kita menyambut hari kejayaan setelah melalui sebulan madrasah tarbiyah ramadhan.so kita haruslah meraikan dengan amalan yang mulia.bukan dengan menonton konsert ye kawan-kawan...

dan malam tu jugak orang rase macam berada kat perang dunia kot.bapak la bisingnye dengan bunyi mercun dan meriam buluh.pergh sangat meriahlah.macam tengok pesta bunge api pon ade.tapi orang fobia dengan mercun ni huhu..so kita aci main bunge api dengan adik-adik kecik jela ye.mercun2 tidak dilayan...
~orang pelik macam ne ammar mursyid boleh tido lena tanpa ada gangguan dengan bunyi mercun tu

dan esoknye hari raye.pagi-pagi tu pergi kubur arwah atuk.adam dan iman pon sebok nak mengikut.di mana ada adam harith,disitu ada iman umairah.haha..memang sepupu sejati la korang ni...

tengok tali pinggang adam ni.bergaya tak??

ehem!mesej spe??~tak dela ni haa ramai sangat wish selamat hari raye huhu

bersama zamzulhairi,zamzamil,iman dan aisyah damia...adam tengah pakai sampin kot
~tangan sape yang wat peace kat belakang tu...haa...

and this is my family :)

ni kek sarawak..best!!beraneka warna dan rasa...

antara kuih raya..orang cari yang de coklat je haha...

aman!!amboi makan sorang ea..

haha kalau athiah tau orang letak gambar ni for sure kene kejar dengan die keliling rumah


haa ni kanak-kanak yang feelingless.bunyi meriam punye la kuat boleh tido lagi
~ammar mursyid dan zamzikri yang saaaangat buuulat ahah
~ayat apabila bersalam dengan makcik2 : yang ni sekolah mane?tingkatan berape?? so hanya mampu maniskan muka dan menjawab "saya dah masuk u makcik"...nak kate nampak muda,orang tak pakai olay total effect ataupun safi rania eheh...awet muda haha...
~tak sangke masih lagi layak menerima duit raya...haa duit raya dari orang tu tak dapat lagi tapinye hehe...

Monday, September 20, 2010

...bersalah...

kelas dah start...semalam
dan saya masih di sini
ape nak jadi dengan kamu ni...
memikirkan apa yang bakal berlaku
ngeee...
haa tau pon takot buat salah
ingat buat salah ni boleh duduk dengan aman sentose ke kat rumah??
dah rase macam orang ni suspek dalam CSI je
rase bersalah
tapi nak wat macam mane
yolah..saya bersalah.saya berjanji tidak akan mengulanginya lagi...
walau macam manepun,saya tetap akan kembali ke sana
ke tempat yang sepatutnya
cume lambat siiikiiiiiiittttttttt je.
mintak maaf ye wahai lecturerku
ana asif giddan!

tibe-tibe de semangat nak balik,maybe semangat nak nek flight kot.memikirkan menu dalam flight haha...fikir makan je kamu ni
beg tahon ni macam same berat dengan tuan punye beg je..macam mane ni??saya sudah bertekad nak bawak jugak lesung batu.tak kire!!!

Monday, September 13, 2010

...undangan...

salam 'alaik

dengan ini,saya ingin mengundang rakan2 yang mengenali diri ini untuk hadir ke rumah saya pada

RABU
15 SEPTEMBER 2010

RAYA KE-6

ade pe??haa agak2 ade pe??haha...saje je nak jemput.nak kate rumah terbuka tu,tak dela terbuka sangat kot...

jadi jemputlah ye.sebarang pertanyaan boleh send sms or kat facebook :)

Monday, September 6, 2010

...merajuk...

rase nak merajuk je...

dengan kedai tudung yang ade
sume pakat jual tudung awning ni nape??
orang tak nak la tudung tu huhu...

dengan kedai kasut
apasal kalau kasut tu orang nak tibe tak de size lak
wat la size kecik sikit
ingat sume orang kaki panjang ke??
~ni yang rase nak wujudkan kilang bata sendiri eheh...


pergi kuantan cari kasut.my mom cari handbag.saya nak cari handbag??haha keajaiban dunie ke-8 la tu

pilih kak kasut.sekilo 5 ringgit...kasut tumit tinggi 3 inci.baling ayam confirm koma 3 hari 2 malam ayam tu...

my dad yang sabar menunggu haha...bagus mall ni siap letak sofa lagi supaya boleh relek2 sementara menunggu kaum hawa yang shopping moping tu...

~sume orang dah balik kampung huhu...fine la orang kampong kejar ayam tak tunggu orang...
~selamat hari raye sume...mintak maaf kalau de salah and silap.duit raye orang ready ea.yang kat perantauan tu,jangan nanges2 ye.don't miss me...hakhak

Sunday, September 5, 2010

tengok boleh,percaya jangan

ini kek...em..bagi name die "kek di atas pinggan" laa

ni pulak..err..kuih campur??kot...

ini buah-buahan..cantik kan epal ni

nampak sedap kan sume gambar diatas??TAPI itu sume hiasan semata mata.bukan real pon.tengok boleh,makan tidak boleh.sebab sume tu hiasan.unbelievable??believe me...

kesimpulannya,jangan percaya dengan pandangan mata kerana ia menipu...abes tu nak pandang dengan kepala lutut ke??bukan bukan.pandang dengan akal yang berfikir dan hati yang menilai...
nampak indah tak semestinya sempurna,nampak cantik tak semestinya terbaik...~ni ayat sendiri tau.no copy paste.haha riak ke

~tak de sape2 nak send kad raye kat saye ke??haha bajet la orang ni femes sangat sampai nak dapat kad raye seguni


Saturday, September 4, 2010

...101...

101
~ni ke tulisan paling besar?tak de besar lagi ek

apakah??
nombor rumah?nombor telefon??
bukan.
ini adalah post yg ke-101
tak de motif
saje nak bagitahu
just terfikir
macam mane boleh terjebak nak tulis diary elektronik
not diary la..some kind of grafftti wall haha...
nak conteng dinding rumah tak boleh
dulu penah someone ajak wat blog after spm
tapi hati kate tak nak sebab tak tahu nak tulis pe,nak cite pe...
tapi sekali dah wat blog
hambek
kucing belakang rumah tersedak pon nak cite
haruslah menulis perkara yang bermanfaat sikit lain kali
yeah I will...
insyaAllah

~sape ade perkara bermanfaat nak cite,telegram me okey.surat menyurat tidak akan dilayan

Friday, September 3, 2010

...jom bukak pose!!...

orang lain sume tengah mengeluarkan makanan dari tudung saji,amar lak masok dalam 'tudung saji' die eheh...


gaya seorang yb nak wat pengumuman raya...
~waktu berbuka tak masok lagi adam dah abeskan secawan teh o.die ikot waktu berbuka di wilayah jepun

haha ayam tu bawak lari selipar upin n ipin...
~gelak sorang makruh kot..yeke haha..

uish adam!!seksinye makan nasi...
~khusyuk menikmati hidangan tak ingat orang dah.feeling terlebih huhu...


kak long jom main sekali!!!
~orang tak boleh join sebab nanti korang nye bunge api akan abes dalam sekelip mate

bunge api dah abes...pergi la ambek mane2 bunge pastu letak kat api ek...

~ramadhan hampir berakhir...and me...ermm...
~berape hari lagi nak balik egypt??saya tak nak tengok kalendar mulai hari ni.

Thursday, September 2, 2010

...(^_^)...

salam alaik...

entry kali ini menggunakan bahasa isyarat je...sebab malas nak pk tajuk...

nak share something sebenarnye...tapi..haha tiba2 malu lak nak tulis.entah pape la kamu ni..

macam ni..once upon a time,in a castle...semalam orang test jpj.tu je hehe...tapi cuak gak kot.rase macam nak ambil exam practikal anatomy je.siyes berdebar.pagi2 tu,encik adnan telah menelefon pagi2 suruh bawak kete...aduh tak dapat la tengok cite pangkin atok time tu..practice for the last time..ok.tak de pape problem~mak nampak orang bawak kete hee..pastu mak cakap apasal laju sangat??erkk pakcik tu soh kejar traffic light mak...jangan tiru aksi ini okey..

test tu start petang dalam kol 2.00.memang menguji betullah time2 bulan puase ni kan.dahla panas.tapi tak pe.bulan puase ni banyak berkatnya.doa banyak2 Allah permudahkan segalanya.dalam 1.45 sampai.lagi sekali encik adnan soh practice bukit dan parking tapi gune kereta yang de lambang jpj dengan "pemandu sedang diuji".confirm bukan kete yang selalu gune...

nak dijadikan cite,time kat bukit,mase nak turun bukit tu kan,enjin boleh lak wat2 manje dengan orang.time tu jugak die nak wat2 mati!!!naseb baik tengah practice.apabila situasi itu dilihat oleh pkck adnan,maka kene marahlah saya...bukan saya yang bersalah pakcik,kereta tu..tapi dalam hati jela..muke macam cicak tertelan lada hitam gak la time tu...

orang doa2 supaya tak dapat kereta tu.tapi ditakdirkan jodoh kuat dengan kete tu.sekali time test dapat kete tu gak!!pe lagi,psiko la kereta tu..kancil2,tolong jangan wat hal ye.nanti saya belanja bukak pose..haha rekaan semate.tak de keje nak cakap dengan kereta.no giliran orang no 6.so boleh nampak,sape yang tak lulus bukit,terus kuar kete tak dapat buat parking dan 3 penjuru.waa lagi berdebar!!pegang stering kuat2 macam stering tu nak lari je..

mula2 start enjin,tiba2 je angin bertiup kencing macam nak hujan.serious saspen macam dalam cite seram. kali pertama naik bukit,tak sampai line kuning.undur balik kereta.time tu mule la nak salahkan sape la yang wat line kuning ni!!second time,alhamdulillah okey.so boleh wat parking dan 3 penjuru =) alhamdulillah lulus!ni yang rase nak timang2 je kancil tu...

kemudian jalan raya.orang ingat encik jpj tu soh bawak sampai temerloh.bolehla singgah bazar jap beli kuih badak berendam ke,kuih melake ke..haha suke2 hati je plan macam tu.sekali die cakap "mentakab"..alaaaa encik!!saya kurang ingat jalan tu.dalam hati jela.kalau cakap kuat2 kang tak pasal2 die soh turun kete.baru suku jalan,die suruh u-turn.haisy part ni yang seram ni.orang lemah sikit bab u-turn..

begitulah citenye...lulus ke tak jalanraya??haha bersambung ke episod lain..xdelah.agak2 macam mane??em..teka sendirilah.

~terima kasih banyak2 kat fatin!!
~"ummi tak nak nek kete kalau k.long yang drive"haha...belum cuba belum tahu ummi...
~dah de orang ajak race tu.maka haruslah laporkan perkara ini kepada encik jpj hehe..

Wednesday, September 1, 2010

...cantik tak??!!...

salam alaik...

cantik tak??!!
~sila bace macam nada eric leong dalam cite cantik tak kat astro prima.baru ade feel...

semalam tibe2 rase nak tukar template sebab nak dekat raye kan.so kene la tukar..haha pe motif entah...macam la orang ramai datang beraye kat blog ni

tak de lah.saje nak bagi nampak lain sikit.lepas ni pembaca2 sume boleh komen ea ok ke tak template ni.komen kat sini je.anda tidak akan disaman kerana komen di sini.tapi jangan komen bukan2 sudah..surat menyurat dan message tidak akan dilayan.
(bajet ramai sangat yang baca blog ni huhu...)

kalau okey,baguslah.maknenye orang dah berjaya mempraktikkan interior design macam eric leong buat kat dalam tv tu.bolehla pasni jadi interior design untuk blog orang len.untung2 boleh masuk tv hehe...

soalan yang selalu ditanye : kenape theme warne coklat dan hijau??

jawapan yang akan diberi : sebab tak oren dengan merah....

jawapan yang sebenar : warne coklat sebab....hehe...rase macam smart je warna coklat ni.warna hijau sebab Nabi Muhammad s.a.w suka warna hijau kan??kan??kombinasi warna coklat dan hijau ini menceriakan lagi suasana...tak de kene mengene dengan warne cat rumah ye...


selamat berpuase semua....

dan selamat memburu lailatul qadar :)