Sunday, September 25, 2011

selamat tinggal lipas

hari ni rasa macam surirumah tangga sepenuh masa yang baru sahaja masuk ke rumah baru dan harus mengemas rumah serta menghalau segala benda asing yang ade :

-debu(haruslah dah expect debu tebal 5 inci)
-lipas(mujur tak banyak sangat.setakat anak die tu boleh la tabah lagi)
-tahi cicak(haa yang ni musykil datang dari mana sebab tak pernah lak nampak cicak)

baru kemas bilik(padahal bukan menyeluruh pon)dah rasa penat yang amat sangat
dan tiba-tiba rasa... I nak orang gajiiiiiiii.tak kireeee
dan sekarang rasa sangat lapar sebab tu membebel kat blog huhu
(pagi tadi makan kuih raya+maruku+air masak je *sobsob*)
okey sampai sini je dulu.pakaian dalam mesin basuh dah memanggil untuk dijemur

~cemong,jangan sakit-sakit ea.semoga cepat sembuh.banyakkan makan.err dan bersenam sekali(buat ayat macam laa cemong boleh baca mende ni haha)
~unik jugak sepit kain warna biru ni :)

Thursday, September 22, 2011

kutinggalkan dikau...

okey semua orang malaysia,
cepat cakap selamat tinggal kat saya
sekali dengan ucapan baliklah lagi tahun depan haha...

dah dah jangan nak buat drama lak pagi-pagi neh
orang rase first time kot flight 3 petang mcm neh.selalunye tengah malam tak pon pagi bute.haila macam mane nak cover muke sedih neh siang-siang haha(pernah ke wat muke sedih kat airport??huh)
tak sempat nak wat sedih mesti ade yang menggembirakan
hehe...*wink wink*

tibe-tibe nak balik ni rasa macam complicated
bukan relationship complicated okey
tapi emosi dalaman yang complicated
kejap rase nak sampai egypt cepat-cepat
kejap tak nak balik
masalahhhh...
okey buat-buat feelingless cepat

okey then,see you from egypt(pe punye ayat neh)
dan beg adidas
nampaknya ku terpaksa
tinggalkan dikau huhu....
(err beg adidas je ke??yang lain??haha)

~terkena sindrom malas-nak-balek.berjangkit dari sape la neh huhu :)

Tuesday, September 20, 2011

bertunang sudah...

sebelum melodi terjah blog I neh,baik bagitau awal-awal yang bukan saya yang bertunang ye.post yang sebelum ni memang pasal bertunang.tapi saje nak bagi saspen so tak sebut sape yang bertunang.tapi yang penting bukan saya.sepupu saya.saya tukang ambik gambar je :p

haa ni la orang yang nak bertunang tu.sekali dengan barang hantarannya.tapi tak berape nak siap lagi time ni.buah tak isi dalam bakul lagi.kalau letak awal-awal buah buahan dalam bakul tu confirm lesap.bukan sebab layu atau dimakan ulat tapi sebab kene makan oleh pihak tertentu huahua.dulang yang kosong tu untuk cincin

my abah sebagai wakil dan jurucakap bagi pihak lelaki.cayalah abah.dah macam tok ketua pon ade jugak neh haha.abah cakap straight je,tak payah nak pantun-pantun.so tak dapatlah tengok abah berjual beli pantun huhu

saat cincim disarungkan...cewah saya lak yang berie nervous.pe kes??anyway saya sempat tengok cincin die.kecik je.so jangan risau la ye tuan punye blog.ade je cincin bersize jari kamu hahaha(tuan blog risau takut takde cincin size die,takut kene pakai cincin gula-gula je)

bertunanglah kamu.yang penting mende ni orang harus dapat haha.boleh tak nanti time orang bertunang,orang nak sume dulang tu coklat jee..boleh tak??

3 gambar je la ek.malas nak tunggu gambar ni diupload.menguji kesabaran dan ketabahan yang tinggi.luggage tak kemas lagi neh.(sambil memandang bilik yang dah macam gudang barang dan makanan)

~macam best tengok orang lain bertunang...haha apakah??sudah-sudah.kembali ke jalan yang lurusss
~klia,tolong laa buat-buat tak nampak je berat luggage saya berape.tolong laaa.tolong laa


Monday, September 19, 2011

selesai majlis pertunangan...

alhamdulillah...
selesai majlis pertunangan...
tak payah nak pantun-pantun,
tak perlu nak syair bersajak bagai
cakap je nak
jawab je setuju
abes cite huahua

dekat je muar dengan melaka rupenye
pahang dengan melaka pon takde laa jauh sangat
temerloh-tampin 2 jam lebih je pon
haha tibe

~gambar akan diupdate esok,atau luse,atau tulat,atau blabla....bapak pemalas tuan blog neh.maafkanlah die ek

Wednesday, September 14, 2011

tengok,saya update lagi sekali

ammar mursyid dah besar!!!

alamak ape kes ambek-ambek gambar orang time macam ni neh??~muke baru lepas paksa rela kene mandi

 
owh nak masok blog ke.okey-okey saya senyum lebar-lebar biar nampak semua gigi

lepas mandi dah wangi dah hensem and smart-smart kite menjelajah satu rumah ye
 
owh alas kaki bentuk kaki ni macam menarik~ammar pantang nampak mende asek nak masuk mulut je tanpa mengira rupa paras mahupun rasa benda tersebut

hoho comotnye kamu!!sape buat ni??

okeylah u ollzz.I penat dah.tido dulu ek walaupun siang lagi

owh lepas cabut huruf 'k' kat laptop saya,buat 'enter' jadi keras,makan keychain kayu saya,kamu tidur dengan bahagia ye ammar mursyid

adam haris pon dah besar.tak men la lari-lari neh.kite main congkak baru nampak matang.perghh budak-budak zaman sekarang memang cepat matang ke

yang ni si kecil hasya safwa.errr yang peace tu die buat sendiri okey

~i will miss them bila balik egypt nanti.dan noni pon akan tensyen bila ade orang bising-bising"rindunyee kat ammar mursyid" huhu...
~selamat ke tak nak balik egypt neh??apepun,doakan yang terbaik buat mesir dan penduduknya.

kiwi:bukan pengilat kasut

hari tu...tak ingat hari ape.kami sekeluarga(teratak kami)pergi makan-makan kat restoren nama kiwi.

 pika selaku ketua rumah merangkap ketua unit promosi kiwi haha.

fatin,senyum ayu hehe(abeslaa kene dengan die pas neh)

noni,bersama tisu kiwi

tetamu undangan,nisa' ex-housemate time first year.eh ni pe kes sume orang macam nak promote restoren je neh??

kiwi
 
 kiwi 

dan kiwi lagi

teh o ais lemon

err..ni air pe ek korang??vanilla shake ea.tapi bez air neh

ini spagheti...aaa tak gheti laa nak nyebut name nye.

ini pon spagheti-namenye-panjang yang nampak sama dengan kat atas tapi tak sama rasa

okey siyes memang menu yang berlainan tapi rupe sama.adik beradik tiri kot spagheti neh

haa yang ni sah sah la spesies lain dari menu kat atas tu.bertingkat-tingkat sandwich nye.sabor jela nak menghabiskan(at the end tak habes pon,kami seludup makanan ni keluar dari restoren before balik)

dan harganya...hehe cite belakang.

ni lagi sorang promote kiwi.errkk siyes kalau nak dating tak mau makan western food.tak retiiiii

"macam pernah tengok kan lambang restoren kiwi ni.tapi kat mane ek"
"tulah.macam familiar"
"macam bese tengok"
"ni bukan ke lambang kat pengilat kasut kiwi tu??"
"errrrrrrr"

~tempat yang eksklusif.sesuai la nak minum coffe latte sambil berbincang hal business.cewah.bukan cappucino je yang orang tau.latte pon orang tau
~balik dari restoren,masih mencari nasi...apakah??

Tuesday, September 13, 2011

tengok,saya dah update

bila nak update blog??dari hari tu asek post sama je.
haha.baiklah baiklah.saya update la ni :p

lensa penghubung
err..macam ni ke kalau nak cakap contact lens dalam bahasa melayu??macam pelik benau(benar dalam bahasa melaka) je bunyinye.ok ape kes cakap bahasa melaka??haha abaikan tuan blog

hari tu saje try-test-uji-kaji-mengade-ngade nak buat contact lens.ke sebab ade orang pakai contact lens jugak hehe.

best ke pakai contact lens??
best.sebab rasa bebas.errk pe motif nak bebas bebas??rasa macam mata dah kembali normal,rasa kosong sebab tak pakai spek,rasa tak nak kelip mata langsung dan yang paling penting rasa muda.itulah dulu tak nak jaga mata betul-betul.bila Allah tarik sikit nikmat mata yang ada,baru nak hargai.tapi yang penting,Allah masih lagi memberi peluang untuk guna nikmat melihat walaupun memerlukan bantuan :) kepada adik-adik(cewah konon dalam rancangan kelab upin ipin) jagalah mata anda.ambik vitamin A banyak-banyak ea.errr nanti hypervitaminosis lak.makan laa carrot okey!!

nampak tak contact lens nye??owh lupe pulak.contact lens I neh colourless okeyh.ingat nak beli yang macam mate harimau ke,mata iguana ke kan tapi tak de la pulak.kalau ade pon tak de nye abah nak bagi pakai haha buang tebiat ape nak pakai mata kucing bagai.mata manusia ni dah cantik dah Allah bagi dengan iris pelbagai warna semulajadi.nak pulak mata orang asia ni warna hitam dan coklat.tak payah la tukar warna biru ke hijau ke.macam pelik je.padahal ade orang tu ade hati nak pakai mata biru konon macam mata kacukan huhu.

first time pakai,memang berjujuran air mata yang keluar ibarat tengok drama raya sedih+cite seram+scene titanic karam+hero cite mati.errr ape kes nak nanges tengok cite seram??first time kot pakai mende alah ni.rasa macam nak masukkan eye ball je padahal lens je pon.

ade sekali tu pakai,then rasa macam lens tu terjatuh.puas la cari terkuis kuis macam cari kuman kat lantai tu haaa.sekali tibe je rasa apasal mata kanan dah macam clear je.owh dapat super power ke tak payah pakai spect dah(bajet macam cite spiderman).rupenye lens tu dah selamat ade kat dalam mata harap maklum.

yang pelik,mata kanan kurang bagi kerjasama nak pakai lens.mata kiri okey je nak masuk.ke korang alami masalah same atau saya sorang je yang mengalami masalah terpencil sebegini??yang best tu,time nak cepat laa lens susah masuk.time relax ke or time tak nak cepat senang lak die masuk.hek eleh

******

"tukar jela yang baru"
"ala yang ni elok lagi.longgar sikit je"
"buat yang baru,yang lama boleh pakai lagi"
"ermm...kalau ade yang baru nanti yang lama dilupakan.orang sayang yang lama tu"
(okey ayat orang setia memang macam ni)

sesi dialog yang ala-ala telenovela bella calamidades(orang sebut je tajuk cite ni tapi tak pernah tengok pon) padahal nak suruh buat spect baru je pon.tak tahu la mungkin insan ini memang sayang spect lama die atau pun...sayang duit die.melayang RM390 oiiii wat spect baru neh.

tengok spect lama ku telah bertukar macam baru setelah dibasuh..err dicuci..err whatever oleh akak kedai spect tu.maka tak payah la buat spect baru yeah.haha memang nak kene bedah mata dengan optometrist kat situ kalau datang kedai spect semata mata nak cuci spect je.dahla nak cuci spect secara free.isy3 sape la tu yang nak free je keje die

beria posing nampaknye spect baru neh.kali ni buat yang de bingkai la pulak.bukan pe,letih saya nak menjaga spect mata yang tak de bingkai dengan sopan.mane tak nye keje asek nak campak spect merata-rata lepas tu lupa letak spect kat mane.

okey nak bagi sedikit sebanyak tip nak pakai contact lens.haa sila-sila baca.bawak sekali contact lens anda depan pc(pe motif??)

-seharusnya dapatkan nasihat dari optometris bertauliah dan malakukan pemeriksan sebelum memakai contact lens ni.nak dapat nasihat dari saya boleh jugak.nanti saya tolong google nasihat tu.risiko sendirian berhad la ea

-jangan pakai contact lens dah expired.kalau beli yang sebulan tu,jangan le bawak sampai 3 bulan.sebab dikhuatiri akan mendapat kesan masa panjang

-cuci bekas contact lens tu setiap minggu dan tukar 3 bulan sekali.penjagaan bekas contact lens pon penting

-apa yang penting nak pakai contact lens,kebersihan bukan kerjasama termasuk kebersihan tangan,kuku,bekas simpanan dan apa-apa yang terlibat dengan pemakaian contact lens neh.

-basuh tangan sebelum nak pakai pakai dan sebelum nak tanggal contact lens.owh ye elakkan penggunaan sabun yang terlalu banyak penggunaan pewangi,minyak atau produk mengandungi lanolin yang boleh melekat pada permukaan contact lens tu.tak payah la nak basuh tangan gune axion sunlight bagai.asal bersih sudah

selamat memakai contact lens!!ohcee dah macam blog pakar mata dah ni haa.semoga anda lebih berhealthy.(jangan tanye mane saya dapat word berhealthy hehe)

~baru teringat,contact lens = kanta lekap.bukan lensa penghubung
~kamu,saya dah update blog ni :p

Monday, September 5, 2011

...hilang...

saya nak update blog
tapi semangat saya hilang
nak update status FB,
tak de semangat
nak online YM
semangat tiada.
mane pergi hilang semangat??saya pun tak tahu...

kalau dia hilang semangat,saya pun hilang semangat
kalau dia yang hilang,saya pun mungkin akan hilang

~pernah rasa macam ni 2 tahun lepas.dan tak suke rasa macam ni