Thursday, December 17, 2015

singgah kejap

exam written alhamdulillah dah habis.tinggal lagi clinical.2 dah setel.8 more to go!

aku nak tido tapi tak boleh tidur.ni mesti sebab balik exam petang tadi lepas zuhur aku bantai tidur lepas telan ubat batuk.so singgah blog kejap tengok apa jadi.

kot kot ade orang komen ke kan.kot kot ade follower baru ke.kot kot ade orang tinggal jejak ke.tapi takde pon kahkah.

sudahlah.berhenti berharap kat mende yang takkan jadi.

and let's hope and pray for something that you want to achieve.haa speaking tetibe entah betul entah tak.lantakkan.

doakan aku and the geng lulus exam please.aku dah tak larat dah nak nanges sebab exam neh T_T

tahun 2015,memang tahun menangis kot bagi aku.dah tak terkira berapa kali aku nanges tahun neh.mentally and emotionally down tu sangat sakit sebenarnya.really hurt.really.

hopefully 2016 bring smile and happiness to me.

hopefully.

dah nak tidur.kalau dalam realiti tak boleh bahagia,bahagia dalam mimpi pon jadilah.mimpi indah!



Tuesday, September 29, 2015

realitinya di sini,inilah...

hai uolss.

sampai mesir dah kita.

check in okey,first time aku rasa aku main sumbat je barang dalam beg tak kisah berapa kilo.bila lebih sekilo aku siap cakap "kak,halal ea sekilo!"akak kaunter tu chill je senyum.terima kasih akak jasamu ku kenang muah ciked(?)

dan jugak case kantoi kat airport kahkah.nasib baik tak ramai orang.kantoi apa?adelaaaaa.

pastu macam biasa aku buat drama berlari nak masuk gate.sikit lagi gate nak tutup beb!tu laaa rilek sangat kengkonon.flight kali ni aku rasa macam sekejap sangat tak sempat tidur pon.

alhamdulillah safely landed and safely arrived.selamat datang ke rumah bini nombor dua!

so tunggu apa lagiiii?!study laaa woiiii.

back to reality.walaupun hari semalam aku bangun tidur dalam keadaan terpinga pinga macam "eh cemane aku boleh ade kat mesir neh?aku dah balik ke?"pastu termenung teringat rumah teringat bilik yang aku cintai.

owh aku ingatkan blog aku takde stalker dah.wujud lagi rupanya stalker aku.hai awak yang tengah stalk saya tu,rajin2 whatsapp laa saya ye.saya tahu awak ade banyak mende nak tanya kahkah.haa ye awak laa.ingat saya tak tahu ke awak stalk saya :P

yang aku tahu stalker aku 2 orang je setakat neh.p**** dan a*** z*** hahaha.rajin korang baca blog aku neh.tak boring ke weh?

bangunlah dari mimpi.back to reality.jomlaa kita study.all the best for you and me.

kepada sesiapa yang terserempak dengan entry neh,doakan kami gen09 lulus final exam.ameen!

realitinya di sini,inilah cairo university!

nampak lawa nampak lawa dia pakai NV.

eh tak.pakai silky girl je.

*wishlist aku kat sebelah kanan ni dah bertukar weh.jemput baca dan jemput merealisasikan ia untuk aku*





Thursday, September 17, 2015

aku normal je.

wehhh lamanyee tak update blog iolllsss is rinduuu haha

k over sangat -.-

aku kat malaysia skang tengah study leave kengkononnye neh.tapi next week dah nak balik mesir dah sobsob.

ape je aku buat kat malaysia.aku sedar diri aku memang tak boleh nak ngadap sangat buku kat malaysia neh banyak cobaannnn.so aku kene merelakan hati untuk balik dan meneruskan perjuangan kat mesir huhu.

setiap kali aku pandang meja study aku,aku mesti macam
"alamak banyaknye buku nak kene baca nak kene ingat lagi nak kene hafal lagi.ni belum kira surgery lagi"

setiap kali aku fikir macam tu boleh buat sampai tak lena tidur lah.tapi akhirnya aku tidur jugak tanpa rasa bersalah kahkah.ya Allah teruknya aku sorry sorry aku memang kene study sebenarnya.

tapi dalam pada nak fokus study tu ade laa jugak mende aku nak kene fikir sebenarnya yang memang aku tak boleh nak elak.biasalah kan umur pertengahan ni banyak pulak halnya kahkah.

apa yang dah jadi history tu,biarlah dia jadi sejarah.aku nak minum air rendaman semut berperisa sirap pon kang abes pulak aku lupa sume mende medic yang aku dah belajar 6 tahun neh.so slowly laa.aku just boleh doa time will heal everything laa macam tu.hopefully.

mende dah bertahun beb,memang tak laa kan boleh lupa sekelip mata.tak tahulah kalau engkorang boleh buat.kalau boleh tolong laaa komen bagitahu aku macam mana.kalau nak suruh aku langgar kereta sampai hilang ingatan haaa memang tak laa aku nak buat.bagi suggestion lain please.

dan dalam masa yang sama,ada unexpected thing berlaku kat aku.serius memang mende tu aku betul2 tak sangka.tapi lepas apa yang dah jadi,aku decide malas fikir panjang2,aku follow the flow je.serius aku macam ikut je neh,dan tawakal.aku tak tahu laa mende aku buat neh betul ke tidak.emm

kau kenal orang sampai bertahun,tapi kalau takde jodoh tak jadi jugak.aku sedar tu.

haha itulah realitinya.akademi fantasia,inilah realiti!

just nak bagitahu,kalau kau rasa apa yang kau plan tu dah cukup cantik dah cukup baik dah buat kau,kau silap.tak semestinya apa yang kau suka tu,the best buat kau.

Allah dah plan cantik dah.tinggal aku je nak terima ke tidak.

so

aku rasa aku dah move on.kot?eh perlu ke announce kahkah.eh lantak laaa blog aku pon.plus aku memang yakin sesangat sangat blog aku takde orang baca dah.stalker aku sume tengah khusyuk study kahkah.

aku kene insaf neh ya Allah pimpinlah aku ke jalan benar.

kadang- kadang kau rasa hidup kau ni malang sangat laa tak macam orang lain yang boleh dapat apa dorang nak tapi kau tak pernah dapat apa kau nak.

aku laa tu rasa macam tu.tapi selalunya Allah tegur direct je.aku akan nampak ada hidup orang lain lagi teruk kene uji dari aku.

happiness tu,bukan orang lain yang tentukan.kau sendiri decide,tapi dengan izin Allah laa.so marilah kita berhappy happy walaupun buku berdozen dozen nak kene baca T_T

emm lagu setia faizal tahir neh macam ada chemistry dengan aku.memang FT tuju lagu neh kat aku kot.eh

main-main jelaa :P

don't be so serious :D

Saturday, June 20, 2015

3 ramadan

ade mende yang aku ingat time bulan puasa neh.

asam pedas.
bukak puasa lauk tomyam pedas.
sign dekat buku medic aku macam artis.
tukar gambar lauk bukak puase macam jiran sebelah menyebelah tukar lauk.

aku nak puasa kat rumah.nak sahur nak bukak puasa kat rumah.

giler tak sedih puasa kat negara orang?

berganda-ganda sebak aku tahun neh sebab semua yang aku mention kat atas tu memang takkan dapat dah.

moga Allah ganti dengan mende yang lagi baik.

Allah sentiasa ada cara untuk pujuk kau.tahu tak?

Thursday, May 14, 2015

pilih.

bila kau memilih untuk tidak memlih,sebenarnya itu adalah satu pilihan.

harap pilihan aku tepat.

harap apa yang aku pilih ilham daripada Allah.

perit macam mana pon,aku tunggu.

aku yakin ada hikmah dia.

penat fizikal dan emosi.boleh tak nak nanges sekarang?

Thursday, May 7, 2015

this is me.

salam 'alaik!

sebelum aku merapu panjang2 aku tertanya tanya laa jugak ade lagi ke orang baca blog aku neh?anyway sebulan je aku bertahan tutup blog haha.

sebelum ni aku decide nak tutup blog,sebab aku taknak sedih.sebab banyak mende dalam blog ni yang buat aku recall something that will make me sad.

sebulan neh,hati aku Allah je tahu macam mana.hampir setiap selang3 hari aku menangis.serius tak tipu.sampai aku beli garnier roll eye kengkonon boleh hilang bengkak mata dengan harapan aku pergi kelas dengan muka penuh ceria.tapi aku memang mudah terpengaruh dengan iklan pon.sudahnya aku pakai sekali je mende alah tu sebab aku rasa macam mata aku pakai collagen tegang semacam je.

susah nak bangun balik.sangat.sedih sampai tahap aku buat mende yang tak pernah aku buat dalam hidup aku.aku whatsapp ummi aku cakap aku sedih sangat sambil teresak esak sampai tak nampak pon nak type ape kat phone owh sadis sangat haha.i didn.t mean to make my mum worry tapi masa tu memang aku tak tahu nak luah kat sape.

i was so depressed.
so stressed.
crying inside outside(kadang-kadang kuar air mata kadang-kadang dalam hati je.bergantung kepada tempat lol)

aku muhasabah balik diri aku.but then aku sedar yang semua ni salah aku sebenarnya.aku yang terlalu ikut perasaan.aku yang terlalu emosi.aku yang terlalu pentingkan diri sendiri.

sebulan ni banyak mende yang buat aku sedar.lot of things.but then aku try bangun balik slow2.aku cakap ni pertama kali dalam hidup aku down sangat-sangat sampai rasa nak isolated diri dari semua orang.sampai rasa taknak datang kelas.sampai rasa nak balik malaysia and quit all this things.

see.lemah kan aku?tak kuat langsung.

tapi bila kau dah sampai tahap tak mampu nak buat apa,bila kau sedar kau takde ape-ape pon,bila kau tahu yang takde sape pon boleh tolong kau,kau akan cari pencipta kau.

Allah uji aku sebab nak dekatkan diri aku padaNya.mungkin selama ni aku terlalu sibuk dengan mende dunia sampai aku lupa kat Dia,makin jauh dari Dia.Allah uji hamba yang dia sayang.dan Allah uji mende yang kita mampu.itu yang aku mampu pujuk diri sendiri.

but now alhamdulillah,getting better.i can smile again,buat macam takde apa-apa,nothing happened.

tapi jujur aku cakap,when you realised something missing from your life,everything would not be as usual as before.nak pulak bila aku hilang people i used to share every story in my life.

sebab tu aku bukak balik blog ni haha panjang nyee mukadimah.ye kat atas tu mukadimah je mohon bersabar ye semua.tuan blog dah lama tak membebel cenggini laa jadinya balas dendam.baru sebulan tak bukak blog.kalau setahun tak tahulah macam mana *emoticon senyum tapi keluar air mata*

tipu laa kalau aku kata tak sedih langsung.hati aku bukan ade butang switch off on ke kan.

but then kalau dia happy,aku pon tumpang happy.

dan malam ni aku menangis lagi.

satu je harapan aku,moga semua yang aku alami ni,ada pengakhirannya.pengakhiran yang baik.aku masih lagi berharap walaupun aku rasa aku tak layak pon nak mengharap apa-apa.

sebab aku manusia biasa.

aku tak pernah sempurna.

aku buat silap.

forgive me.


Thursday, March 26, 2015

hope to see you again!

dulu ada orang suruh aku buat blog.lepas spm.tapi aku taknak sebab aku tak suke menulis pon.

then masuk intec,lecture english suruh kitorang buat blog untuk update ape yang kitorang dah belajar.

dan sudahnya aku sambung je blog neh sampai aku datang mesir.

semua mende aku cerita dalam neh.suka duka,gembira sedih,gelak menangis sume ada.

almost 6 years kot blog neh.dah nak masuk darjah satu rupanya blog aku haha.

ada post yang aku publish,tapi aku edit balik.
ada yang aku publish,tapi aku delete.
ada post yang aku simpan dalam draft,then aku publish
ada post yang aku simpan dalam draft,sampai sekarang aku tak publish publish.buat ikan pekasam gamaknya.

blog aku dari takde follower,sampai 93 follower.walaupun bilangan tu belum cukup untuk buat aku jadi blogger terkenal tapi kira ramailaa tu bagi aku lol.aku bukannya kejar populariti sangat.tu belum kira follower yang baca senyap senyap.belum kira yang jumpa blog aku secara google.kalau kira-kira semua ratus ribu laa jugak baca blog aku ni ye dak? *bagilaaa akma anis rasa femes sekejap*

apa yang aku tulis dalam ni,semua yang aku tak dapat luah dengan kata-kata.i mean mende yang aku tak cerita kat orang lain.

sebab apa yang aku tulis,datang dari hati.tak percaya?cuba kalau korang nak type something.mende yang korang type tu akan appear dalam hati dulu kan.macam korang type apa yang hati korang cakap.ke ade je orang sambil type sambil die sebut kuat-kuat apa dia type?tu dalam drama melayu je wujud aku rasa.

tujuan aku throwback semua neh,bukanlah nak sambut anibersary anniversary macam mana eja entah blog aku neh.tak.

aku nak bagitahu yang aku akan delete blog aku neh.

atau aku akan buat private sepenuhnya.

sebab?

sebab dalam neh banyak kenangan.aku tahu aku tak boleh delete sume tu dari otak.aku try delete kat blog dulu laa cuba try test.

not sure this blog will be deleted permanent or temporary.dah macam servis ape je ayat.

maybe aku akan bukak balik blog neh.maybe memang delete terus.tengok lah dulu macam mana.

atau maybe aku tak jadi pon nak delete blog ni kahkah.akupon tengah cari setting kat mana nak delete or nak buat private blog neh.otak aku ni bukan boleh kira sangat.

okey tapi in case kalau ini post yang terakhir,

aku minta maaf kalau ada mende yang aku tulis ada mengguris hati sesiapa.
terima kasih sudi baca,sudi share cerita dengan aku,sudi follow,sudi komen.

aku tengah cari kekuatan untuk aku bangun balik.doakan aku aku tabah.doakan aku grad februari tahun depan,dapat title doctor.in case kalau jumpa aku kat mana-mana,tegurlah aku "eh awak ni yang tulis blog something to share tu kan?eh sambung laa lagi tulis blog saya suka dengar cerita awak"owh bajet artis giler.

kbai.

salam 'alaik.

Friday, March 20, 2015

cholera

aku nak jadi macam dulu.
tak fikir pasal orang lain.
ego tinggi

mengharap ade orang datang dekat aku sambil cakap 

"stop crying.dah dah jangan nangis dah nanti lagi panda mata tu"

bencana apakah melanda aku minggu neh.

aku penat laa.

esok test tapi kepala aku dah sakit nak fikir semua neh.dari tadi dok tenung perkataan cholera tak gerak-gerak.

ape kau ingat esok doctor tanya ejaan cholera je ke?

yes please doctor.ask me that question.

boleh ke kalau nak doa hilangkanlah ingatan semua mende kecuali pasal medic dari tahun 1?boleh tak?

Thursday, March 19, 2015

susah ghupenyeee

test dengan dr.tamer tadi macam...macam...arghhh...macam harommmmm.aku tak tahu kenapa dorang sebut macam harom kenapa bukan 'macam tak halal' aku pon tak tahu.

yelah aku memang dah agak test aku hari neh memang bencana alam.petang nak test,pagi baru aku betul-betul dapat fokus.tu pon lepas aku tolakkkk sume mende ke tepi.

dan akhirnya hari khamis berakhir.memang aku tunggu weekend pon sebab minggu neh banyak mende menekan nekan aku sampai takde selera nak makan.makan ayam seketul dah kenyang sehari boleh jimat macam neh sempena GST ni marilah kita berjimat ye rakyat malaysia.

aku balik kelas,

"pka dengar neh aku tuju lagu sempena tema move on"

tidakkah pernah terlintas di fikiranmu
waktu kau senang benar untuk melepaskan
sakit ini hanya aku yang rasa sayu
kacau bilau meracau sakit hati ini

haaa kau habis move on punye lagu.kalau tak boleh move on lagi tak tahulah.

tu lagu tema cite melayu aku tengok sekarang.yelah aku memang layan cerita melayu pon sebab tak payah nak kene baca subtitle bagai sambil tengok sambil masak sambil lipat kain ke ape.

perghh gaya macam aku cool giler riang ria huha huha dalam kelas sambil buat-buat aktif jawab soalan doktor mentang mentang doktor surgery muda-muda eh.

pastu tetibe tahu-tahu dah termenung depan tab.merenung masa depan.tenung kenangan lama.

susahnye nak berdepan dengan semua mende neh.owh susah.susah woo.lagi susah daripada nak kene hadap internal medicine.

sel-sel otak aku dah putus.sape nak tolong sambungkan balik neh?

easier said than done.

balasan apakah ini?

aku nak balik malaysia.

tapi aku kene habiskan medic neh.

tapi aku dah takde semangat.

tapi aku nak grad.

so aku kene teruskan jugak.

move on laa kema.

taknak.

apasal?

taknak,taknak laaaaa

okey bergerak.

tak mau

k fine.

final year.

tahun depan saya habis awak.

tunggu je.tau!tunggu!

ko suruh sape tunggu sape neh?

entah.

ku mampu bertahan,
cepat atau lambat,
mampu bertahan.
sempurna oleh waktu.

eh kata hari tu nak delete blog laa post terakhir ape laa bagai.well,tangan je type macam tu,dalam hati sape tahu?

mulut cakap nak move on.dalam hati?

senget.ha'ah aku memang senget pon.so ade orang nak?

Monday, March 16, 2015

last post.maybe?

one of my reason to survive in medic dah hilang.

macam mana aku nak teruskan sume mende neh esok,lusa,sampai tahun depan?
tell me how.

kalau baymax ada mesti dia dah diagnose neurotransmitter aku rendah dan aku tengah dalam depression.pastu die peluk aku macam dia peluk hiro.eh no no cannot harammmm.

salah aku ke?

satu hari aku akan delete blog neh.banyak sangat mende dalam neh yang kalau aku tengok balik boleh buat empangan air mata pecah tak boleh nak berhenti.

aku akan delete.semua.

Friday, February 20, 2015

hai uollsss

motif aku update blog malam-malam adalah kerana aku tak boleh tidur sebab semua orang dah tidur.

dan sekarang pukul 1 pagi.bila dah melepasi waktu mengantuk,cenggini pulak jadi.tak boleh tidur pulak.zzzzzzz

anyway,aku tengah setle majlis graduasi senior cairo uni.tadi rehearsal macam ape je.aku rasa time tu jugak nak letak jawatan lol.penat weh!

tapi dah orang percaya kita boleh buat kerja tu,dan bukan senang nak minta tolong orang lain.ada orang tanya aku kenapa aku terima jugak kerja neh.

sebab.

adalah sebab dia.pm inbox.whatsapp pon boleh.telegram pon aku ada.

tapi bila orang offer kerja,maknanya dia nampak kita boleh buat kerja tu.kot.padahallll

padahal,aku nak announce neh yang aku tak pakar mana pon dalam bidang protokol pendisiplinan bagai neh.tapi aku tak tahu kenapa orang selalu lamar aku untuk jadi ajk disiplin n protokol.bila laa nak ada orang lamar aku jadi ajk suri rumah neh.eh silap silap.

aku harap ni last dah neh jadi dnp.bagi aku peluang nak jadi ajk pendaftaran ke,pengarah terus ke lol.okey tak.lupakan ayat aku tadi.

tapi banyak mende laa aku belajar selain daripada tajuk cardio,chest dan abdomen.

eh hari ni mesir hujan.dan aku pergi uni tadi dalam keadaan berlari lari dalam hujan gituuu fefeeling kuch kuch hota hai laa sangat.tapi tak de hero laaa kahkah.lari sensorang sudah.boleh je survive.

dengan skirt putih pulak tu.korang tahu tak warna mesir bila debu campur hujan?kelabu.jalan tu memang tak rupa jalan.lecak is everywhere.so macam mana nak pakai high heels kat sini?kasut sukan je laa aku mampu.ceh tak bagi can aku nak jadi ayu macam neh.time keje nanti pon sarung selipar je masuk operation theatre tak de nye der masuk pakai stilleto.

so,hari konvo nanti kat mana aku nak cari kasut cantik sikit?kasut aku dah bersalut lumpur tu haa sikit lagi nak tukar warna kelabu semua.yang ada kasut spare warna pink tu laaa.emm boleh laa kot.tapi hari tu jalan kene cover sikit laaa.akma anis cover?kirim salam.

best tengok orang konvo.seronok.sambil doa tahun depan turn aku dan kawan-kawan lain insyaAllah :)

semalam test chest.aku tak tahu laaa apa aku jawab.aku tak sampai tahap nanges mengadap paper tu tapi aku harap doktor tak nanges laa tengok jawapan aku haha.sebab malam sebelum tu punye banyak mende aku nak kene fikir sampai akhirnya aku malas fikir semua mende tidur lagi patut haha.suke hati je.

ahad pulak exam psychiatry.takpe.tsukame!egaita yume wo.haaa kali ni aku dah tahu dah maksud dia apa bukan main gune sesuke hati ea :P

okey exam apa lagi ada?memang aku pesan kat anak aku nanti jangan ambek medic.ambek pengacara tv alhijrah je ye nak.

~awak lahir tahun kambing.saya lahir tahun biri-biri.lebih kurang tapi biri-biri lagi comel so i'll take that biri-biri.hee :D

~aku tak boleh tengok orang lain menangis rupanya.baru tahu.

Tuesday, January 27, 2015

bukan tak nak.tapi...

jam yang aku cerita dah mati hari tu tetibe hidup semula weh.

cerita dia aku biar je jam tu kat atas meja.tak terdetik pon nak buang.biasalah aku ni jenis susah nak move on lol.tetibe tadi balik kelas elok hidup pulak jam tuuuu.alhamdulillah tak payah beli jam baru :D

nampak tak cuti winter aku takde motif sangat pasal jam tangan mati pon nak cerita dalam blog.

sebenarnya aku rindu rumah weh.aku jeles tengok orang balik malaysia.kenapa laa tiket flight tu harga dia beribu :'(

kalau harga dia beratus je memang aku tak banyak fikir dah aku tempah satu tiket pergi balik tak fikir dah pasal kelas tambahan.

tak pernah-pernah sebelum neh fikir nak balik malaysia time winter.tetibe dah final year nak balik padahal cuti 2 minggu je pon motifff?

aku bukannya tak nak pergi jalan.aku bukannya tak nak pergi mana-mana.tapi aku dah cakap kat diri aku dari masa mula-mula lagi aku masuk final year,aku nak study time cuti winter.

ya,otak pon perlu rehat jugak.aku tahu tu sekarang ni masa untuk cuti so cuti laa sepuas hati.tapi hari-hari yang ada kelas pon,aku ada je masa aku rehat sepuas-puasnya.time aku telan pain killer tu memang aku fully bed rest laa.so kira rehat dahlaa tu kan?

seronok tengok orang jalan-jalan sana sini.pergi europe,pergi umrah.nak nanges pon ada scroll fb instagram tengok orang jalan-jalan.aku?selife dengan doctor je laa mampu.

tapi aku pujuk diri sendiri jelaa.ini yang aku pilih,so aku kene terima.tapi masalahnya pujuk orang lain lagi senang dari pujuk diri sendiri.tolong laa send sape-sape pujuk aku sekarang neh *lempang nak?*

takpelah akma anis.kau doa jelah nanti satu hari kau dapat pergi tempat tu dengan sape-sape siap ada orang sponsor gitu lol.*kengkonon ayat pujuk*

aku nak tulis sini apa yang aku imagine kot kot doa korang yang baca ni makbul kan.aku nak bawak orang-orang yang aku sayang pergi kat semua tempat yang aku pernah pergi.mesir,mekah madinah,turki.masjid putrajaya.ahah.tak abes-abes aku dengan putrajaya.

tambah dengan tempat yang aku belum pergi dan nak pergi.london,new zealand,sydney,paris,bali,bandung,pulau langkawi,mane lagi ek?

okey sekian tu je angan-angan aku.nak mimpi balik malaysia laa.

~aku anggap ni sacrifice aku untuk medic.sebab aku rasa aku tak pernah korbankan apa-apa sepanjang aku ambek medic.korban air mata banyak laaa.

~doakan semoga cuti winter aku yang terkorban ni berbaloi dan boleh buat aku jadi doktor yang baik.tsukame!egaita yume wo!ape maksud die tak tahu aku copy paste je lol

Sunday, January 25, 2015

waktu terhenti.

kalaulah.

aku boleh undur masa dulu,
masa kenangan lalu.
hentikan waktu itu.

atas neh pantun ke sajak ke syair?

tapi memang waktu aku sedang terhenti sekarang neh.sebab dari hari jumaat jam aku pukul 4.30 tak tahu laa pagi ke petang sampai sekarang.

masalah aku kalau beli jam,kene make sure tali die tak panjang mana atau kene tebuk lubang kat tali jam.ada yang aku guna jam pasir ni kang.tak pun berpandukan bayang-bayang je ye dak?

tapi kan

kalau aku hentikan masa,
masa takkan berjalan.
dan takkan ada kenangan.

eh.tetibe teringat jam yang nak bagi kat budak intern katanya tu.untunglaaa jadi budak intern kan.dapat jam :P

Thursday, January 22, 2015

20 something?

huiiii lama baq hang tak update blog.nampak tak akak final year busy memanjang lolol.

lepas round tropical yang aku down sampai tersungkur ke tanah tu,kitorang tukar round neurology.aku tak tahu kenapa tapi aku rasa macam tertarik banyak laa kat round neuro neh.

end round neuro,alhamdulillah.ade clinical yang bila aku nampak patient dengan instruction aku terus buat tak sempat fikir entah betul ke tidak.sekali dorang cakap ada hand sanitizer dekat katil patient and kitorang sepatutnya gune mende tu before sentuh patient.serius aku tak perasan pon mende alah tu aku main pegang je kaki patient isy isy.

takpe jangan risau pakcik saya bawak bakteria baik je.

lepas tu tambah soalan mcq yang aku tak tahu pon berapa aku betul.result?alhamdulillah.

then masuk round rheumatology pasal sendi bagai sekali time end round kene ambek history patient dengan kene physical examination.aku pon examine laa tangan patient umpama aku membelek gelang emas habib jewel kat tangan datin kamsah.okey aku tak kenal sape datin kamsah aku main reka nama je.

then doktor tanya sikit-sikit pasal treatment.then you can go.result die aku tak tahu aku tawakkal yang penting lepas tu cuti hohoiiii.

eh sebelum cuti masuk round psychiatry dulu.hari first round psychiatry punye laa mengantuk aku dalam kelas dah tak cover dah tidur tu haha.mungkin kelas bawah tanah kot kurang oksigen.

memandai padahal diri sendiri mengantuk tak boleh nak handle.

tu je laaa kot aku nak cerita.boring betei cerita pasal kelas huhu.abes tu takkan aku nak cerita kisah percintaan di persimpangan dilema percayalah selamanya istikharah cinta asam pedas untuk dia pulak kat sini kannn.haa kau panjang betul tajuk drama.

tapi ade mende yang aku nak cerita.

"orang yang pernah approach kau dah kahwin tau.kalau kau terima dia mesti kau dah kahwin sekarang.tu laa kau jual mahal lagi"

ehem.

aku tak rasa apa pon.menyesal sikit pon tak.aku yakin jodoh tu Allah dah tetapkan.dah memang jodoh dia dengan orang lain.so dia kahwin laa dengan orang lain.haa gitu.so kita doakan jelah kebahagiaan dia kan.

soal jual mahal,aku tak tahu haha.bukan apa,aku sedar diri aku tak cantik mana nak jual mahal neh.perangai pon takdelah ayu sangat.agama tu insyaAllah ada.eh macam promote lak ayat neh.

ade tunggu sape-sape ke?emm mungkin.someone.somewhere.haip jangan google "akma anis tunggu sape" aku cucuk tangan sorang-sorang kang lol.

untunglaaa dah ade orang.aku ada sape?aku ade korang laaaaaa haha :P

sape-sape umur yang sebaya dengan aku,yang dah 20 something tu,insyaAllah jodoh Allah dah tulis.tapi betullah kene usaha jugak.terpulang pada korang nak usaha macam mana jangan tanya aku woii aku tak bukak agensi cari jodoh lagi setakat neh.

tapi kawan-kawan aku,korang laaa insyaAllah akan dapat orang baik-baik sebab korang sume baik-baik orangnye :)

aku tahu umur aku 24 sekarang neh,tahun depan 25,tulat 26 kalau panjang umur dan memang umur sebaya kitorang neh ramai dah berwalimatul urus.lain orang lain cerita,jangan samakan cerita setiap orang okey.dorang yang kahwin awal tu baguslah,bantulah kami yang belum kahwin neh.eh

yang pasti,sekarang ni aim aku nak habiskan MBBCH ni jangan tanya aku apa makna mbbch tu yang aku tahu tu nama degree aku nanti.lepas tu aku nak jadi doktor keje kat hospital temerloh pastu jadi MO kat mana-mana hospital KL ke,putrajaya ke.motif?eh aku kan nak duduk putrajaya.

okey tu aim aku sekarang neh.tapi in between aim aku tu kalau ada apa-apa berlaku.maksud aku,apa-apa laa yang berlaku seperti ditanya menanya dirisik merisik ditunggu menunggu aku redha dan terima bhaahahaha.okey gurau je janganlaaa serius sangat baca blog aku.

owh ye.untuk tahun ini,semoga 'mata baru' memberi aku pandangan baru.ke arah pandangan yang positif lagi optimistik berwawasan tinggi cemerlang gemilang terbilang transformasi menerusi anjakan paradigma pencetus revolusi.panjang betul tema hidup aku tahun neh.sape nak copy paste tema neh silakan tapi cc: nama aku jangan lupa.

okey esok cuti sekolah 2 minggu yeay!!sape yang dah keje jangan jeles cuti sekolah untuk kami-kami aje.errr walaupun cuti tapi aku masih ade beberapa kelas sesuailah untuk insan yang tak sedar diri final year macam aku neh.