Tuesday, February 9, 2016

hajat di hati

#confession1

aku nak ummi abah aku datang konvo aku.sebab aku anak sulung maka ini adalah konvo pertama dalam family aku.so aku nak ummi abah tengok aku naik pentas ambek scroll.

realiti : ummi abah tak dapat datang sebab jauh dan aku pon takde saving banyak nak bayar tiket flight.mende ni aku dah expect awal dah so memang aku dah bersiap sedia takde family datang aku konvo dan aku okey je.

#confession2

aku pernah berangan bawak orang yang aku sayang jalan-jalan kat cairo neh.tunjuk tempat aku belajar,bawak kat tempat aku selalu makan.

realiti : aku dah expect awal-awal yang mende tu macam tak sampai je nak jadi kenyataan.tapi sekarang,aku tak tahu.ada masa lagi dream come true hahah.

#confession3

dulu aku fikir lepas aku habis study aku akan plan pasal masa depan aku.i mean pasal status aku.nak tukar status dari single ke ape ke macam tu lah you know what i mean.masalahnye aku tak tahu nak plan dengan sape.aku tengah tunggu jodoh turun dari langit laa neh

realiti : sekarang aku malas giler nak fikir pasal mende neh aku nak single dulu nak enjoy the life orang kata kahkah.but seriously aku rasa mende ni makin lama macam makin jauh dengan aku.makin lama makin aku malas nak fikir.kalau ummi tahu neh habis aku.

#confession4
aku kene buat pilihan.soal masa depan aku.soal hidup aku tapi aku buntu.

realiti : aku malas fikir nak jemur kain kbai



Monday, February 8, 2016

update

firstly,
alhamdulillah aku dah lulus final exam.terima kasih banyak-banyak kepada semua yang mendoakan kami.

second,
daripada lepas exam aku nak update blog tapi tak terupdate.makin busy pulak lepas exam tak reti duduk diam diam kat rumah kahkah

third,
aku tengah tunggu majlis konvo neh.20 februari neh sorry baru bagitahu so sape nak jadi tetamu aku seat dah penuh.kalau you all datang duduk luar dewan je okey tapi jangan lupa bawak bunga  coklat untuk I.

forth,
insyaAllah aku akan balik malaysia hujung bulan 2 neh so you all sabar okey jemput I kat klia dengan bunga manggar.okey over pulak bunga manggar tu.tak payah laa.bawak je ape2 yang enak dimakan haha

fifth,
sempena raya cina neh bila bukak fb instagram penuh dengan gambar member kahwin bertunang bagai.tahniah laaa masing-masing.happy for you allsss.aku?emmm macam ni je lah.immune dah dengan sume gambar tu.dah sampai jodoh dorang kan.jodoh aku tengah on the way laa kot haha jalan jam ke awak bila nak sampai neh

okey aku nak sambung kemas kotak kargo aku neh.kbai