Friday, July 30, 2010

...baru tahu...

ustazah!!dia ambik pensil saye!!!
tengok die ni!!die cucuk saye gune pensel die~muke dah nak nanges
ustazah,saya tak bawak bekas pensil...macam mane nak tulis??
ni huruf ape??
em...haa...
ni bukan haa,ni daa~sambil menahan sabar sebab masuk ni dah 5 kali terangkan

adoyai,baru seminggu handle kelas darjah 1,dah huru hara kelas dibuatnya...
baru tahu tugas sebagai seorang guru bukan mudah.bukan senang.dan sangat mencabar...
terutamanya mencabar mental dan kesabaran.seriously,memang kene banyak bersabar.kalau tiap2 hari nak marah,mahu kene darah tinggi...so,bersabarlah dengan keranah mereka..biaselah,budak-budak kan :)

hakim alif~banyak cakap tapi baik
aiman~sangat nakal tapi keje siap
daniel~selalu gaduh dengan aiman tapi nak gk dok sebelah aiman
izzul~lambat buat keje,tapi siap gak
afizie~susah nak kenal huruf,tapi rajin
zulhelmi~pendiam dan comel
haniff iman~wat kerje dgn kemas
farisya~peramah
athirah~suke wt ayt"ustazah,tgk die ni.."
balqis~kecil molek orangnye
zulaikha~rajin
dayana~pendiam tapi wat keje cepat
syamimi~baik orangnya

~Nak handle kelas darjah 1 lagi mencabar berbanding kelas darjah 2...bawak sabor jele banyak2...

Monday, July 26, 2010

...yang mana satu...

orang dapat 2 novel hari tu...
9 nyawa dan cinta sufi
ramlee awang murshid
sangat suka :)
terima kasih banyak2...
dan sempat beli rooftop rant
kat SACC ari tu...
hlovate yang tulis
jadi dah ada 3 novel...
nak baca yang mana satu dulu ni??

sayang betul nak bukak plastik novel ni..tapi kalau tak bukak nak baca macam mane..haisy..
~ade orang bagi idea baca sinopsis je...

Sunday, July 25, 2010

...our secret at secret recipe...

what the secret??
ape yang rahsianye??
adelaa....
dah nama rahsia
mane boleh bagitahu...
dah tu,wat pe pergi post kat blog??!!
dah ni blog orang,ikot suke jiwa orang la hehe...

first time order hot chocolate...sedap la gak...


seriously sayang kot nak minum hot chocolate ni..corak kat atas die ni sungguh berseni...sape la rajin sangat wat corak batik kat air coklat ni...


...lasagna...hehe...

~wana,jangan gelak kalau ade orang message ko walaupun orang tu ade kat tempat yang same dengan ko...
~wana,post ni untuk kita-kita aje hehe...thanx tau hantar orang balik ari tu...terase macam ape je bila ade orang payungkan time hujan.sgt romantik haha...anyway,ko pass untuk jadi pengapit orang...


Saturday, July 24, 2010

...hidup atau mati...

biasanya kalau kat dalam drama melayu ke,kalau ade part yang nak kene cari orang,mesti de dialog ni:

"aku tak kire.aku nak korang sume cari die jugak.tak kire same ade die hidup atau mati!!"

tapi,kalau kes nak cari komputer,gune ayat yang sama ke??


anda fikirlah sendiri...

~on the way nak balik intec jumpe iklan ni...kami memandangnye dengan pelik sebelum gelak.lepas tu kami fikir apakah ayat yang sepatutnya digunekan...adoyai macam-macam...

...weekend with wana...

Pada hari sabtu yang lalu,saya dan syazwana telah pergi bersiar-siar makan angin di Time Square...okey ini ayat karangan jenis laporan
tak plan pon nak pergi time square ni.kirenye ni rancangan yang tidak dirancang la..errkk..ayat apakah itu??
so pagi2 tu(pagi la sangat,kol 10 kot)kami pon melangkah ke ktm syah alam then berhenti kat KL Sentral untuk breakfast skali dengan lunch..kitorang memang jimat bab2 makan ni..(padahal tak sempat bekfes huhu...)lepas tu,naik monorel sampai la time square...apasal ek.bile kitorang pergi time square je,orang lain pon sibuk nak pergi situ gak.natijahnya,ramai la orang hari tu...sabar je la.dah nama pengangkutan awam,mesti la ramai orang awam kan.tak kan kitorang berdua je nek monorel..buat monorel sendiri la kalau nak naik berdua je...

ya kami pergi ke cosmo's world!!err..pergi sampai tempat beli tiket je.then tak jadi masuk bila tahu harga tiket dia 37 ringgit sorang untuk dewasa.uish boleh beli 1 1/2 novel tu...nak menyamar jadi kanak2 tak boleh coz tinggi tak boleh lebih 140 cm..kitorang agak tinggi daripada 140 cm okey...


ingat nak naik mende ni.macam best je tengok die pusing2 dengan laju sekali...tapi nanti lepas tu sure pening lalat la jalan pon terhuyung hayang.jadi kami mengambil keputusan kami tengok je mende tu pusing2 dari jauh...


wana and ...ntah mende pe la ni..suka jiwa kitorang je nk bergambar dengan mende ni...


okey..yang ni gambar kene pakse..siyes orang tak nak pon bergambar dengan die neh...tidak rela!!haha...


...wana sedang mengusya...


pameran ice age.kami pun masuk la ke tempat yang berilmiah sikit...bagus tak kitorang??tak men la masuk tempat2 hiburan macam cosmo's world tu.kami masuk ke tempat yang bermanfaat.cewah!!


akak model ice age...

best wo tengok dinosours~saya tak paham kenapa wana pegang saya macam kitorang ni masuk rumah hantu je huhu...


wana cakap,mane de orang nak kene telan dinosor senyum2!!tak kesa la kalau kene telan dengan encik dinasour pon..yang penting orang ditelan dengan penuh bergaya haha...
ini yang wana beli...orang dah penat nak gelak haha...cute kan kawan2 beg wana ni..mahal tuu...






Wednesday, July 21, 2010

...brek kereta ada 3...

yaa...bagitahu saya brek kereta ada berapa??
ada 3!!!
bagus...
hand brek,brek kat kaki dgn...
brek mulut haha...
dah kereta tu tengah berjalan,pergi jerit "BERHENTI!!berhenti la kereta!!tolong la berhenti!"
so agak-agak kereta tu berhenti ke tidak??
berhenti
lepas langgar pokok-pokok ataupun apa-apa objek yang sewaktu dengannya....

~yang saya tahu brek kereta ada 2 je...tak tahu la pulak kalau ada kereta jenis 3 brek...

Sunday, July 18, 2010

...abahku kata tidak...

Sekarang ni musim durian.tapi saya tak nampak pun mane-mane durian kat tepi jalan.selalunya ade je orang jual-jual durian kat tepi jalan selonggok 5 ringgit.agaknya semua penjual durian dah upgrade gerai diorang kot.dah tak men dah jual tepi jalan.jual kat pasar tani je...

sambal tempoyak.
abahku makan dengan muke tak bersalah
muke bahagia je makan sambal tu
"cube k.long rase sikit sambal tempoyak tu"ummi suruh rase.bukan tak nak rase tapi memang tak makan sambal...
"tak pedas ke??"ni ayat orang yang takut makan pedas
"huh tak pedas langsung"abahku menjawab
"ok.orang ambik sikit"
lalu kuambil sambal tempoyak tu.tak banyak pun.secuit je.lepas tu gaul dengan nasi.kemudian...
"abah kata tak pedas!!"rase macam nak telefon bomba je time ni.nak cari pili bomba rasa macam tak cukup je air dari pili tu nak hilangkan rase pedas ni...
"abah memang la kata tak pedas"ummiku menjawab..
rasa macam nak menangis tersedu sedu je time tu.pedas kot!!!

oh,rasa macam muka dah merah macam colour pencil luna warne merah tahan pedas punye pasal....
abahku kata tidak pedas,tapi orang rasa pedasnya tahap maksima yang melampau.18 tahun keatas sahaja dibenarkan makan ni.tapi,1 perkara yang tidak boleh dinafikan:SANGAT SEDAP :)

tengok gambar pun dah boleh bau...pergh....

Wednesday, July 14, 2010

...dinner...

dah lama tak dinner kat hotel kan..ohcee macam la before ni tiap-tiap minggu dinner kat hotel...

Tarikh:6 Jun 2010
Lokasi:Al-Masah Hotel
(macam ni ke spelling die??)
Tetamu:Pelajar Medic First Year Cairo University 09/10

infinity tahniah dan penghargaan buat semua AJK yang bertungkus lumus wat dinner ni..overall,dinner ni hebat dan tempatnya sangat la best!!cantik dan nampak mewah.sempat la berangan tengah dinner dengan anak raja New Zealand~ok main2 je


on the way nak pergi dinner.itu bukan piramid betul ye.hanya sekadar hiasan


suka pemandangan dia waktu malam..nampak macam sweet je..haha tibe..


nak bawa balik mende ni nak letak dekat meja makan rumah


alamak,apasal banyak sangat ni?mana satu yang nak kene guna ni??


ade la juga perasaan nak terjun dalam ni...tapi tak bawa set scuba diving..


serius sangat suka kolam dia!!


bila la lagi agaknya nak datang sini...


saje nak bagi ade orang terliur...


lagi sekali memang ada niat nak buat orang tu terliur haha...


very nice!! :)

...susah sangat...

"kejap lagi pergi kedai kain,pilih kain nak buat baju raye"
"ala,kene ke??ummi jela pilihkan..."

lokasi:kamdar
serius memang tak tahu nak pilih kain apa.orang tengok kain kat situ semuanya sama species je..corak pelik-pelik.belang-belang la.ni kalau masuk taman negara confirm orang len ingat de kuda belang dari afrika tersesat masuk taman negara..
warna pun pelik-pelik.kain tu warna hijau tiba-tiba lak ada corak warna merah..memang macam ni ek kain huhu.nampak sangat tak mengikuti arus fesyen masa kini..

akhirnya...
lokasi:butik rosmart
"haa nak yang tu..."
"uish,yang itu tidak boleh.."
"alaaaaaa..."

susah sangat nak pilih kain.baru nak wat baju raya pon...bukan cerewet,tapi serius memang tak pandai bab-bab nak pilih kain baju ni...next time,i'll let my mom decide for it..nasib baik tak kene halau je dari kamdar tu coz duduk situ lama sangat semata-mata nak pilih kain...

~tak boleh nak beli kain kat butik rosmart tu coz harga dia RM365 dan keatas...cantik harga.mana tak nya.sutera kot.alamak,nampak sangat la taste orang ni tinggi mengalahkan eiffel tower haha...

orang je yang rasa kain ni nampak pelik,padahal bese je...


yang ni sutera asli yang mahal macam cincin habib jewel...tengok je la ye huhu...

Saturday, July 10, 2010

...choc cheese yang best!!...

bismillahirrahmaanirrahim...

hari khamis sampai malaysia,jumaat balik kampung,sabtu baru ade kat rumah..waa dah macam perdana menteri pon ade ni sampai-sampai je pergi sane,balik sini.sabtu tu pon keluar lagi...haa keluar dengan siapa??ade la...

first agenda,makan-makan dulu kat secret recipe..die abeskan 2 cawan coffee wo.mantap!!lame la jugak kat sini sampai akak kat kaunter usya 2 3 kali~jangan risau kak,kitorang tak de niat pon nak tido kat situ...


orang ambik iced lemon tea je..and respberry cheese..and spagheti bolognese..and separoh cheese choc die punye hehe...~apasal macam banyak je orang makan ni...


alamak,baru ingat nak tunjuk gambar cheese choc yang best tu..tapi tak sempat..siape la yang abeskan cepat sangat neh...

lepas dah puas jalan-jalan sampai tak ingat nak balik tu,akhirnya baru kami perasan dah pukol 7 lebih.so kami pon balik la...tu pon setelah emak kami message dan call tanya bile nak balik haha...

~pape pon,thank you wana bawa orang jalan-jalan.berani-berani takut juga naik kereta yang wana drive haha...mujur la die tak pecut tahap ferari kt litar F1 sepang...
~wana,need more improvement dalam parking kereta.tak mau senget-senget haha...

Thursday, July 8, 2010

...apakah??...

lokasi:Doha

Cashier:anda mahu pulang ke malaysia??
Kami:aiwah!!!
Cashier:??
Kami:eh...haa ye ye..nak balik malaysia...

di kedai...
"berape genih ek mende ni???"
"weh,kat sini mane datang genihnye..."

lokasi:Malaysia
Al-kisah terlanggar seorang pakcik..
"Ma'alisy pak cik...eh eh..sori pakcik.."

~tibe2 teringat anggur yang banyak kat mahatoh...

Wednesday, July 7, 2010

...cairo>>doha>>kuala lumpur...

From cairo to Doha:
7 Julai 2010
7.30 p.m

From Doha to KLIA:
8 Julai 2010
9.25 a.m

Sampai KLIA
8 Julai 2010
9.25 p.m

Sampai depan pintu rumah:
Entah.tiada dalam jadual...

~Doakan kami semua selamat sampai
~Sebarang pertukaran jadual bergantung kepada pak cik pilot.dia yang bawa.saya tumpang je...
~kalau tiada traffic jam,boleh la sampai awal sikit kot..yeke??

Tuesday, July 6, 2010

...balik negara...

yeah..balik negara..
macam pelik je name tu...
yela,dulu time sekolah,orang cakap balik kampong
sebab sekolah kat kajang,rumah kat pahang...
sekarang ni,belajar kat mesir,rumah kat malaysia
jadi,tukar.balik kampung kepada balik negara...
bukan hari ini...
tapi esok...
7 julai 2010....

~ape yang saya merapu ni??dah tak de keje sangat agaknya...
~doakan kami semua selamat sampai...
~flight 7.30 p.m...boleh tak nak cakap kat pak cik pilot kite berlepas lepas maghrib??

harap dapat duduk tepi tingkap,walaupon tak boleh bukak tingkap...

Monday, July 5, 2010

...saya penat...

saya penat
penat dengar orang merungut
penat dengar keluhan
penat dengar segala ketidak puasan...
boleh tak kite bersyukur dengan ape yang ade...
tu pon mujur ade,daripada tak de langsung kan...
so.
tutup mulut.berhenti merungut.
gantikan dengan Alhamdulillah...
boleh kan...

~penat dengan diri sendiri yang selalu lupa untuk bersyukur...kawan-kawan,ingatkan diri ini untuk sentiasa bersyukur dengan nikmat yang dberikan oleh Allah...

Friday, July 2, 2010

...impian,kenangan...

dan tiba saat berbicara

akan tekad yang dijiwa

berpisah mengejar cita yang diimpi sekian lama

kan kuabadi saat gemilang

suka duka manisnya kenangan

bersemat di ingatan

moga kan kekal sepanjang zaman

hanya kurapkan ketenangan

melayari hidup sendirian

dalam mengejar impian

moga tetap dirahmati Tuhan....

~selamat berjuang sahabatku,semoga Allah berkatimu ^_^
~semoga segala cita-cita dan impian tercapai...