Wednesday, February 10, 2010

...terfikir seketika...

bismillahirrahmaanirrahim....

ptg td kuar jp bli barang dgn noni...and on the way nk g tu,kitrog ternampak seorang makcik ni dengan 2 org anak die..mak cik ni jual tisu..klu kt mesir ni,kat tepi2 jalan tu memang ramai orang jual tisu ke,mancis ke untuk mendapatkan duit demi sesuap makanan...kadang2 tu sangat sedih bile tgk mereka2 ni...tapi at least mereka x mintak sedekah dgn dudok sje2 kn..ade gk usaha nk cari duit dengan jual tisu walaupun secara logiknye berapa la sangat duit dapat dgn jual tisu tu...

ok berbalik kepada mak cik ni,org sebenarnye dh selalu nampak die dengan  2 org anak die tu..kdg2 anak die tengah tidor..sayu sangat tgk ank die tido kt tepi jalan je..siyes kdg2 mmg bergenang air mate..xblh tengok budak2 kesian mcm tu...x pon kadang2 anak die men2..nmpk mcm bahgie je tp dorg je tau mcm ne hidup dorg..

all that situation make me think that how lucky i am..even dok kt negare org tapi xpernah la lg kebulur..ade rumah and cukup la sume2... tapi selalu je merungut macam2..em..xbersyukur kn...isy3...

"{وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِن شَكَرْتُمْ لأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِن كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ} [إبراهيم : 7].
Dan (ingatlah) ketika Tuhan kamu memberitahu: “Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur nescaya Aku akan tambahi nikmatKu kepada kamu, dan demi sesungguhnya, jika kamu kufur ingkar sesungguhnya azabKu amatlah keras”."

bersyukurlah dengan apa yg kite ada,hargai ape yg kite dh dapat,dan manfaatkan apa yg dimiliki dengan sebaik baiknya.semoga kita berada dlm golongan hambaNya yg bersyukur....


1 comments:

Anonymous said...

lost your money at the [url=http://www.realcazinoz.com]casino[/url] ?over 21 and looking where to [url=http://www.generic4you.com]buy viagra online[/url]? or even how to buy [url=http://www.avi.vg]adult toys[/url]? well you can try this websites and [url=http://www.medical-250.biz]buy viagra[/url]. [url=http://www.generic4you.com]sildenafil[/url] and [url=http://www.generic4you.com]generic viagra[/url] online. you can also buy [url=http://www.generik4u.com]viagra[/url] online.
so for [url=http://www.avi.vg]sex toys[/url] and [url=http://www.ewgpresents.com]viagra online[/url] check us ! for great [url=http://www.cahv.org]viagra[/url] deals check us now!