Tuesday, May 22, 2012

...pengakhiran bermaksud permulaan...

alhamdulillah,alhamdulillah
selesai 3 praktikal
praktikal pharmacology sahaja yang belum
sebab ingatkan praktikal pharma kene cucuk-cucuk orang,masuk ubat ke apa
tapi praktikal pharma lebih kurang macam written exam jugak
cuma lebih kepada how to prescribe the drug to patient
errr tak boleh ke buat exam praktikal pharma dengan cara berlakon-macam-mana-nak-bagi-ubat-kat-pakcik makcik??
haha sesuka hati je nak ubah format exam

praktikal parasitology
saya rasa head of department sangat baik dengan memberi kami cacing yang senang dikenal pasti.tak keluar nyamuk pon(nyamuk nak kena kenal jantan betina,complicated sikit huhu)
tapi menggelabah (nebes i mean huhu)tetap ada.first station dah ketar tangan nak tulis jawapan.maka haruslah tulisan nya cantik sikit dari tulisan doktor

praktikal microbiology
orang cakap,kalau kita tak suka something tu,tu laa yang kita akan jumpa
and it's true.
mula-mula masuk lab saya jumpa TSI(triple sugar iron)
dia ade 5 test tube yang berwarna warni dengan warna hitam nye dengan high low fermenter laa dengan kena ingat contoh bacteria sekali.
so kureng suka laa dekat TSI neh(padahal yang ditanya 1 test tube pon.bukan semua 5 tu heh)
dan exam praktikal laa exam yang tak sempat nak hilang debaran dah abes dah exam nya
(maksudnya dah habis exam pon tachycardia tak hilang lagi)
nak kata punye laa sekejap je examnya
dan for sure tak sempat nak semak balik jawapan

tapiiiiii berakhirnya sesi praktikal exam,bermaksud bermulanya sesi written dan oral
haruslah kene bersedia menghadapi musim makan tak kenyang,tidur tak lena
dah ready ke??
ingat.study leave,fokus sehabis baik tapi never and ever tinggalkan tanggungjawab.jaga hubungan dengan Allah,jaga hubungan dengan manusia.

note yang ummi kirim sekali dengan kerepek pisang.(err macam mana mug neh boleh posing baik punye depan whiteboard neh?)

if and only if i could see malaysia from here...yaa kamu.tolong yee.jangan banyak termenung time study leave neh.tenung buku tak pe

kalau nak shoot,biar sampai masuk.tak kisah kalau kene shoot 100 kali pon.janji masuk net.tu namanya shoot ada matlamat.sama macam alang-alang nak aim,biar aim yang paling tinggi.even diri tak tinggi mana.janji hidup ada matlamat...errrkk macam tak masuk je perumpamaan dengan falsafah.lantakkan 
(memang tiang netball tinggi ek huhu)

~gambar random.baru perasan takde ambil gambar kat universiti tahun 3 ni kecuali gambar batch.dan memang tak ambil banyak gambar pon tahu ni kecuali time pergi jalan-jalan hari tu.mungkin sebab tahun ni kene banyak tengok gambar tissue,microorganism,parasite berbanding gambr sendiri.errkk motif?

~saya selalu tukar lagu kat blog.motif?sebab kalau lagu itu yang saya letak,maksudnya lagu tu yang saya suka dengar sekarang.malas nak tekan rewind bila lagu dah stop.so kalau letak kat blog tak perlu nak tekan rewind.dia akan ulang balik sampai laa tekan exit blog.bernas kan idea heh


0 comments: