Tuesday, October 19, 2010

...nyaris-nyaris...

hari ini
nyaris-nyaris nak accident dengan kereta
nyaris-nyaris nak jatuh terpeleot (ade ke perkataan ni sebenarnye)di khalayak ramai
nyaris-nyaris nak terlepas waktu solat zuhur
ni sume gara-gara masjid yang ditutup
kerana kerja pembersihan sedang dijalankan
argghhh!!!
tak tahu lah nak marah kat sape
hati cakap sabar,akal cakap tenang
dan apabila amarah,sabar,rasa bersalah dan cuak bercampur jadi satu
maka adalah di tengah-tengah mesir itu seseorang sedang berjalan
yang ala-ala nak berlari marathon la jugak meredah kesesakan lalu lintas kaherah
dan nyaris-nyaris jugak
nak menangis bila sampai depan pintu rumah...eheh...
sabar ye awak,hidup ni memang banyak ujian :)

~at least,saya sampai rumah dengan selamat dalam catatan masa yang singkat.alhamdulillah :)

p/s : ade orang panggil saya akak ribena...haha...apakah??okla kot name tu dari kene panggil akak garang :)

6 comments:

Is said...

jalan slow2 je

eh, akak garang ke??

atisouless said...

owh..padanlah tak nampak batang idong mung akt kelas arb.....hehe...

iman_insyirah said...

faris,
haha ade org ckp org garang
garang ke??

atiqah,
org terpakse weh.darurat.salah mkcik tu spe soh xbg msok msjid.xde niat xnk pegi kelas arab huhu.siyes ni

Imran said...

akak ribena??? hahahahaha~

Is said...

kdg2

iman_insyirah said...

imran,
weh cute what akak ribena

faris,
perlu garang.nti kne buli huhu