Wednesday, December 22, 2010

...kau dan aku...

lokasi :smka tahap
2004,form one

aku ditakdirkan duduk kat kelas 1 ibnu sina,dorm L.dan ditakdirkan menjadi penolong ketua kelas(PKK) dan bendahari dorm,agaknye muke aku ni memang muke amanah kot tu la asek kene jadi bendahari je..hakhak..riak lak...nak dijadikan cite,kami dak dorm L sangat anti-Dorm M.kalau anti-insulin tak pe gak.aku ni lagi la anti kat ketua dorm M tu.bajet bez je kan...dak dorm M ni lak suke sangat wat meeting kat kelas aku.meeting kat dalam dorm sudaahh...aku sebagai PKK yang berdedikasi perlu mengambil tindakan untuk membendung pekara ini..maka apabila aku menegur dak dorm M ni,secara rasmi nya sah la aku dan dia sebagai musuh of the year...whoaa..mengumpat2 tu takyah cakapla.aku mengumpat dia,dia memandang tajamku,aku pandang slack kat dia,dia mengata tentangku.pendek kata kami memang umpama tom and jerry.aku tom,sebab aku kecik dan cute.ko ambek jerry la ye haha...



aku tak berapa kenal sangat pon dia.tapi entah.tak suke la tengok dia.menyampah.dahlah kecoh.lagipon aku tak pernah pon tegur dia nak berbaik baik ke.kate musuh ketat.tak profesional la tegur musuh kan.so kami pon meneruskan kehidupan masing2 sebagai form 1 tanpa aku mengenali siapa dia yang sebenarnye...bila fikir balik,jahat gak ek aku time form 1 dok menyampah kat orang.bajet la aku ni baik sangat huahua...


Form 2
kami ditakdirkan untuk sama2 memikul amanah sebagai ketua pelajar (KP).form 2 hanya 6 orang sahaja yang dilantik sebagai KP termasuklah aku dan dia.ohcee nak bangga la sikit kan pergi perhimpunan pakai blazer...aku KP sekolah dan dia KP asrama.maka kami akan kerap bekerjasama.tambah lak,aku dengan dia jadi ketua siak,aku dan dia jugak jadi AJK pendidikan agama islam (PAI) atau nama lain BADAR.haisy,macam banyak gak pangkat aku time ni kan.gipang betol la hakhak...nak wat macam mane.dah dilantik.aku yang tak berape sempurna ni berusaha la memperbaiki diri untuk memegang amanah yang diberi.

pada suatu hari,sedang kami membersihkan kawasan surau(ketua siak berwibawa la katekan kahkah)kami berbual-bual.yeah the ice is broken!!baru aku kenal dia siapa,baru dia tahu aku macam mane.die dengan jujurnye meminta maaf sebab banyak mengumpat aku.aku pon mintak maaf gak la sebab banyak mengata dia.maka relationship bernama musuh pon bertukar menjadi sahabat.die okey.kelakar.paham aku.aku selalu ikut dia balik rumah.die jugak yang ajar aku tak pe balik asrama lebih dari pukul 6 petang(aku ni skema sikit huhu)

kami sering berkongsi cerita,makanan...dia ni memang selalu bawak makanan.boleh dikatakan tiap2 hari aku lepak dengan die.oh ye.lupe nak cakap.aku jadi penyelia dorm M dan dia penyelia dorm L.hambek ko.anti sangat dengan dorm M,tengok2 aku lak yang kene jage dorm tu...tu la orang cakap,tak kenal maka tak cinta.so lepas kami kenal tu,aku takdelah cinta dia.sayang sebagai sahabat okey!

form 3
aku masih lagi baik dengan dia.kami bertambah rapat.kalau tensyen,aku cari die.kalau nak makan,cari die gak.banyak dugaan aku kene time form 3 ni.die la bagi pendorong..cewah...daripada tom and jerry,kami jadi macam upin dan ipin.kat mane aku ade,dia mesti ade gak.sebok je ikut mane aku nak pergi hahaha...tak delah...tapi kami memang sentiasa serasi berdua.macam pinang dibelah belah gitu...


form 4
aku dapat tawaran smap kajang,dia kisas.time ni aku rasa dah macam drama swasta je.banyak kali kami nanges sebab tak dapat terima kalau ada diantara kami yang pindah.tak tahu nak buat macam mane.kawan2 aku kat tahap sume mengharap kami tak pindah.yela,aku calon timbalan ketua umum 1.dia calon timbalan ketua umum 2.kalau kami pindah sape nak pegang jawatan tu..~giler perasan!!huhu..main2 je.mula2 kami memang decide tak nak pindah.siap hasut lagi sape2 yang dapat tawaran tak yah pindah,uish teruk gak kami ni.sekali kami lak yang pindah.ahah...aku ingat lagi ayat dia yang membuatkan aku tukar keputusan nak pindah "kita ni asek dok kat pahang je.sekali sekala kite g negeri lain ok gak.jom kite try dulu g sekolah kat selangor neh".maka hari yang sama aku dan dia keluar dari tahap..sobsob..tinggal la kawan2 lame,senior2 yang baik,cikgu2 sume,makcik pakcik dewan makan...sebulan gak la orang schoolsick~selalunye homesick

form 5
aku kat smapk.dia kat kisas.aku librarian(saje nak pegang jawatan kecik2 je huhu)die pembimbing rakan sebaya(PRS) tapi aku merasakan die ni lebih kepada perosak rakan sebaya je..ahah gurau je weh...result SPM kami sama,10A 1B.tapi kami B subjek yang berlainan.see,sahabat sejati.result spm pon sme tuu...

itulah sedikit sebanyak kisah kami.eh tak abes lagi cite ni.korang ingat sinetron indon jeke yang panjang.cite kami panjang gak tau.nasib tak jadi telenovela je.kalau nak bace,tengok kat sini.kalau nak la.kalau tak nak takpe.tak kesah...ala..klik je kat situ.bukan nak kene berlari 100 meter secara pecut pon~ceh ayat memakse lak huhu


nama je same2 dok kat intec.tapinye 1 gambar ni jela gambar dengan dia yang orang ade.tu pon ambek gambar kat library macam orang tak pernah jumpe 10 tahon

~wana,epi besday yang ke 19..don't ever n ever perasan mude okey sebab tahun depan umur kite tetap same..kire bertuah la ni orang cite pasal kamu kat blog orang.pasni time besday orang,kamu kene tulis segala kebaikanku kat blog kamu hahaha...
~kalau kamu ambek veterinar-yg-6-tahun-lamenye tu,hope to see you in NZ!!!wat preparation orang nak datang nanti tau.

3 comments:

hazwan said...

haha mmg menyayat hti btol la sinetron kli ni..
btw,wana hepi belated2 besday..huhu wlaupn dh lme kot..haha sje je nk nyebok sket kt..~jgn marah..

wana said...

ngeng... btw, aku pnah ke kate cmtu kt ko?? heee... xsgka lak sbab tu ko pndah,(walaupun aku tau ko pndah sbb xmmpu nk hidup sorg2 kt tahap tnpa aku.. hahah..) nwey, thnx byk2!!! mmmuaaahhh

hazwan,
thnx.. lpas ni da tau, hapal bday aku.. taun dpan xmen r wish2 kt blog.. ak nk hadiah special pnya..haha

iman_insyirah said...

yela ko prnh ckp mcm tu kt org.org pndh sebab ko pengaruh org soh pndah ea...mesti ko bce ni nanges2 terharu smbl menyebut namaku hakhak...

hazwan,
erkk menyayat hati ke??rsenye dh hepi ending dh huhu...nti bg wana hadiah berus ekor kuda.msti die ske