Sunday, December 26, 2010

...pendapatan...

bulan depan tuan rumah mintak duit untuk bil
maknanya kene bayar lebih bulan depan
plus duit dapur pun kene tambah
maknanya next month perbelanjaan makin bertambah....

tu baru duit rumah
nak bayar duit kereta lagi
yuran astro lagi
nak bawak family pergi jalan2 lagi
nak bawak adik2 pergi shopping lagi
owh duit duit...

okey yang second paragraph itu ilusi semata....tapi abah dah cakap awal2 yang kereta persona kat rumah tu saya yang sambung bayar bila dah keje nanti..erkk..alamak abah.pendapatan tak seberapa lagi time tu.terpaksa la pakai kancil je time houseman nanti huhu.okey gak tu pakai kancil je.senang nak pecut 120 km/h kalau-kalau oncall tiba-tiba ke kan...ke ade yang nak sponsor kereta time saya keje nanti??haha...berfikiran jauh jugak saya ni rupenye...

yeah..dok berangan je..eh bukan berangan laa.memikirkan masa hadapan.untuk mendapatkan pendapatan yang lumayan,saya harus mempunyai kerjaya.maka untuk itu saya harus berjaya.jadi,silalah tinggalkan laptop anda dan dengan segala hormatnya jemput ke meja study anda sekarang!!~baeeeekkkkk

p/s :sila ikhlaskan niat anda nak jadi doktor.bukan nak jadi doktor sebab nak kaya.buat bisnes via internet pun boleh jadi kaya,tak perlu kerja 24 jam,hanya duduk rumah tunggu income masuk,tiada oncall,cuti bila2 masa.habis tu kenape nak jadi doktor??sebab saya nak menjana pendapatan sederhana di dunia dan membeli saham untuk akhirat :)

~saje nak hilangkan ngantuk kejap...
~alhamdulillah,jumpa pun mefenamic acid kat mesir ni...tak perlu risau dah kalau stok habis huhu...

1 comments:

Anonymous said...

nt bole la tgk kancil terbang